Στεγνό Καθάρισμα: Πώς να φρεσκάρετε τα ρούχα σας με 5 απλά βήματα
Credit: The Laundress/Instagram

Πόσο πολύ λατρεύουμε το άρωμα που αναδύουν τα φρεσκοπλυμένα ρούχα;

Υποθέτουμε όσες φορές τα βάζουμε στο πλυντήριο… με αποτέλεσμα να καταστρέφουμε την εφαρμογή και την υφή τους! Και η αλήθεια είναι αυτή: ναι, τα φρεσκοπλυμένα ρούχα δεν συγκρίνονται με τίποτα και η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που η ετικέτα τους γράφει πάνω «μόνο στεγνό καθάρισμα»; 

Τι είναι το στεγνό καθάρισμα;

Αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι αυτό το μυστηριώδες στεγνό καθάρισμα; Στην πραγματικότητα, δεν είναι κάτι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται. Καταρχάς, δεν είναι τόσο “στεγνό”, αφού τα ρούχα δεν μπαίνουν στο στεγνωτήριο. Αντίθετα, χρησιμοποιείται ένα ειδικό διαλυτικό καθαρισμού και απολίπανσης που ονομάζεται περχλωροαιθυλένιο, το οποίο καθαρίζει και αφαιρεί λίπη από τα ρούχα. Γενικότερα, οποιαδήποτε διεργασία καθαρισμού του ρούχου χωρίς τη χρήση νερού, ονομάζεται στεγνό καθάρισμα.

Πώς θα το κάνετε μόνες σας στο σπίτι

Βήμα 1: Προετοιμασία για το στεγνό καθάρισμα

Πρώτο βήμα για τη φροντίδα των ρούχων σας είναι να προετοιμαστείτε για το στεγνό καθάρισμα. Ξεκινήστε παίρνοντας μια πετσέτα, λίγο νερό σε χλιαρή θερμοκρασία (δεν θα τα μουσκέψουμε!) και ένα απαλό απορρυπαντικό που να είναι κατάλληλο για ευαίσθητα ρούχα. Με αυτά στο χέρι, είστε έτοιμες να ξεκινήσετε.

Βήμα 2: Αντιμετώπιση των λεκέδων

Εάν έχετε εντοπίσει λεκέ στο αγαπημένο σας ρούχο, μην ανησυχείτε. Χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσετε όσο περισσότερο λεκέ μπορείτε, χωρίς να τον τρίβετε και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα αφαιρετικό λεκέδων για να επεξεργαστείτε την περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες του προϊόντος για καλύτερα αποτελέσματα.

Βήμα 3: Καθάρισμα στο πλυντήριο

Εάν ωστόσο θέλετε να χρησιμοποιήσετε πλυντήριο, μπορείτε να καθαρίσετε τα ρούχα σας με λίγα απλά βήματα. Αρχικά, βάλτε τα ρούχα σας σε ένα δίχτυ πλυντηρίου για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα υφάσματα. Προσθέστε το κατάλληλο απαλό απορρυπαντικό στο δοχείο και επιλέξτε τον κύκλο πλύσης για «ευαίσθητα ρούχα». Αφήστε το πλυντήριο να ολοκληρώσει το έργο του και voila! Μόλις πραγματοποιήσατε ένα στεγνό καθάρισμα μόνες σας!

Βήμα 4: Αφήστε τα να στεγνώσουν

Όχι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο. Στεγνώστε τα ρούχα σας κρεμώντας τα ή τοποθετήστε τα επίπεδα για να αφήσετε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Αν χρειάζεστε τα ρούχα γρήγορα, χρησιμοποιήστε έναν ατμοκαθαριστή για να τα ισιώσετε και να αφαιρέσετε τυχόν οσμές.

Βήμα 5: Απολαύστε τα φρέσκα ρούχα σας

Με αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να φρεσκάρετε τα ρούχα σας χωρίς να τα πηγαίνετε πάντα στο καθαριστήριο. Το στεγνό καθάρισμα στο σπίτι είναι εύκολο και αποτελεσματικό, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε την αγαπημένη σας γκαρνταρόμπα πάντα φρέσκια και λαμπερή, εξοικονομώντας παράλληλα και χρήματα!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα