Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα τζιν σας; Η απάντηση θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!
Credit: Nina Sandbech/Instagram

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι γυναίκες και τα τζιν είναι αχώριστοι φίλοι. Αν περάσεις από την ντουλάπα μιας γυναίκας, είναι βέβαιο ότι θα βρεις τουλάχιστον μια δεκάδα από τζιν που θα τα φοράει εναλλάξ και δίχως σταματημό. Το ερώτημα όμως είναι «πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα αγαπημένα μας denim κομμάτια;». Η σοκαριστική απάντηση έρχεται από τον Tan France, τον στιλίστα του Queer Eye και συμπαρουσιαστή της Gigi Hadid στο Next In Fashion, ο οποίος έχει μια ενδιαφέρουσα και λιγάκι… σιχαμερή θεωρία. Πρώτα όμως ας εξετάσουμε πόσο συχνά πλένει τα τζιν της μια μέση γυναίκα.

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν την τάση να φορούν τα τζιν και ειδικά το παντελόνι ξανά και ξανά χωρίς να περάσει από το μυαλό τους η λέξη πλύσιμο (μη σοκάρεστε, είναι αλήθεια). Κάποιες τα πλένουν όταν τα πρωτοαγοράζουν και ξεχνάνε την καθαριότητα από εκεί και έπειτα. Άλλες είναι fans του πλυντηρίου και φροντίζουν να βάζουν τακτικά μπουγάδα. Άλλες πάλι δεν τα πλένουν ποτέ με αποτέλεσμα το τζιν να αλλάζει μέχρι και απόχρωση. Όμως πόσο συχνά πλένει τα τζιν του τελικά ο Tan France;

Ο Tan France και η θεωρία των 20 φορεσιών

Ο Tan France, ο γοητευτικός στιλίστας με τον βρετανικό αέρα, έχει μια διαφορετική άποψη για το πότε πρέπει να πλένουμε τα τζιν μας. Σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, αποκάλυψε την εντυπωσιακή του θεωρία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να πλένουμε τα τζιν μας αφού τα φορέσουμε για τουλάχιστον 20 φορές, πράγμα που σόκαρε όχι μόνο την παρουσιάστρια αλλά και όσους είδαν το βίντεο. Με χιουμοριστική διάθεση όμως έσπευσε να απαντήσει πως η θεωρία αυτή δεν είναι τόσο σιχαμερή όσο ακούγεται. Ο λόγος που την εφαρμόζει είναι επειδή τα τζιν είναι (κι όμως!) αρκετά ευαίσθητα και υπάρχει κίνδυνος με τις πολλές πλύσεις να φθαρθούν, να χαλάσουν, ή να χάσουν την γραμμή τους. Τα μικρόβια εξάλλου μπορούν εξοντωθούν με άλλους τρόπους, όπως με το να βάλετε το τζιν στην κατάψυξη!

Άλλοι τρόποι καθαρισμού των τζιν

Αν ακολουθήσετε την προκλητική συμβουλή του Tan France και περιμένετε 20 φορές για να πλύνετε τα τζιν σας, ίσως και να καταλήξουν φορτωμένα με άπειρα μικρόβια! Όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε τα τζιν σας καθαρά. Μια επιλογή είναι να τα αερίζετε. Απλά κρεμάστε τα έξω για λίγο, σε έναν αεριζόμενο χώρο, και αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Τα αρωματικά σπρέι επίσης λέγεται ότι κρατάνε τα τζιν φρέσκα, αλλά εδώ μιλάμε για μια επιφανειακή λύση που μάλλον δεν θα σας την προτείναμε. Όσο για τους λεκέδες… θα μπορούσατε απλά να εφαρμόσετε ένα τοπικό καθάρισμα, όπως στους καναπέδες με λίγα λόγια.

Η πραγματική απάντηση- Ο ιδανικός χρόνος είναι μετά τις 10 φορεσιές!

Η μεγάλη ερώτηση παραμένει: πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα τζιν μας; Μετά από όλα αυτά τα αστεία και τις εναλλακτικές λύσεις, καταλήγουμε ότι ο ιδανικός χρόνος για το πλύσιμο ενός τζιν κομματιού είναι μετά από περίπου 10 φορεσιές. Αυτό θα επιτρέψει στα τζιν να διατηρήσουν και την απαραίτητη φρεσκάδα και την αυθεντικότητά τους. Εξάλλου μην ξεχνάτε πως οι λεκέδες και οι φθορές μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα στα αγαπημένα σας κομμάτια. Οπότε, αγκαλιάστε τη μοναδικότητα των τζιν σας και απολαύστε τις μικρές ατέλειες που τα κάνουν τόσο αγαπημένα δικά σας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα