Ασημένια Κοσμήματα: Πώς θα τα καθαρίσουμε σωστά
Credit: Tamara Kalinic/Instagram

Τα κοσμήματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμφάνισής μας, λειτουργώντας ως το κερασάκι στην τούρτα που ολοκληρώνει ένα στιλάτο ντύσιμο.

Μια λαμπερή αλυσίδα, ένα κομψό βραχιόλι ή ακόμη και ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι μπορούν να προσθέσουν λάμψη σε κάθε εμφάνιση. Ωστόσο, όπως και με κάθε αγαπημένο αξεσουάρ, τα κοσμήματα αυτά απαιτούν κάποια φροντίδα για να διατηρήσουν τη λάμψη τους γιατί, από τη στιγμή που εκτίθενται στον αέρα, το φως και την υγρασία, μπορεί να αλλοιωθούν και να χάσουν την φυσική τους λάμψη.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο για να τα καθαρίσουμε και να τα προστατεύσουμε, έτσι ώστε να δείχνουν σαν καινούργια.

Πώς θα καθαρίσουμε τα ασημένια μας κοσμήματα

1ος Τρόπος

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό ασημένιων κοσμημάτων, οι σωστές τεχνικές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Αρχικά, ένας γρήγορος τρόπος καθαρισμού των ασημένιων κοσμημάτων είναι η χρήση ζεστού νερού, ήπιου απορρυπαντικού και μιας μαλακής βούρτσας. Βυθίζουμε τα κοσμήματα στο μείγμα, τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μερικά λεπτά, τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τέλος τα στεγνώνουμε με ένα πανί μικροϊνών.

2ος Τρόπος

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού είναι μια ενδιαφέρουσα μέθοδος που συνδυάζει αλουμινόχαρτο και μαγειρική σόδα. Τοποθετούμε τα κοσμήματα σε ένα μπολ επενδυμένο με αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε βραστό νερό και προσθέτουμε ελάχιστη μαγειρική σόδα. Μετά από λίγα λεπτά, κι αφού έχουμε αφήσει τα κοσμήματα να μουλιάσουν στο μείγμα, τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε απαλά, αποκαλύπτοντας ένα αστραφτερό αποτέλεσμα.

Πώς θα διατηρήσουμε τη λάμψη των κοσμημάτων

Για να διατηρήσουμε τη λάμψη των ασημένιων κοσμημάτων μας για μεγαλύτερο διάστημα, μπορούμε να λάβουμε μερικά απλά μέτρα προφύλαξης. Μια καλή συνήθεια είναι να φυλάσσουμε τα κοσμήματα μας σε ένα κλειστό κουτί ή σε μία ασημένια κοσμηματοθήκη, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από την επαφή με τον αέρα και την υγρασία. Επιπλέον, αποφεύγουμε την επαφή των κοσμημάτων με καλλυντικά ή αρώματα, καθώς οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις.

Και μιας και τα κοσμήματα είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας, ας τα διατηρήσουμε καθαρά, λαμπερά και σαν καινούργια!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα