Η τσάντα φρανκεστάιν της MSCHF βγάζει γλώσσα στις it bags
Τσάντα της κολεκτίβας MSCHF
Credit:@mschf/Instagram

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε απωθήσει από τη μνήμη σας την πιο μικρή τσάντα του κόσμου ή τις Red big boots. Οι τελευταίες ήταν έμπνευση από τον μικρό Ιάπωνα υπερήρωα manga, Astro Boy, έναν χαρακτήρα που σχεδίασε ο Osamu Tezuka το 1952.

Η Microscopic Handbag– είχε τις διαστάσεις ενός κόκκου σκόνης- πωλήθηκε σε δημοπρασία για περίπου 60.000 δολάρια. Και οι ugly boots έγιναν viral με πολλά διάσημα celebrity ζευγάρια πόδια να τις φορούν.

Για τα παραπάνω weirdo αξεσουάρ, ευθύνεται η δημιουργική κολεκτίβα MSCHF, από το Μπλούκλιν των ΗΠΑ.   

Ο Gabriel Whaley είναι ο CEO και εμπνευστής της κολεκτίβας που διακωμωδεί τις σύγχρονες τάσεις με δόσεις κυνισμού και ειρωνείας.

Το… τέρας του φανκεστάιν κρατά μια it bag

Τελευταίο performance art της ομάδας, που αποτελείται από περίπου 20 artist, είναι η Global Supply Chain Telephone Bag. Το fashion item αποτελεί ένα mash-up από την Hermès Birkin, την Celine Luggage bag, τη Dior Saddle Bag και τη Balenciaga Hourglass.

Τα … εργαστήρια δηλαδή της MSCHF, δημιούργησαν μία τσάντα φρανκεστάιν, όντας προβληματισμένοι για το τι στο καλό ορίζει μια it bag. Η τσάντα δημιουργήθηκε από designers και εργατοτεχνίτες από τέσσερα εργοστάσια δέρματος σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή Πορτογαλία, Περού, Κίνα και Ινδία. Συνδυάζουν τα design χαρακτηριατικά από Hermès, Dior, Balenciaga και Celine.

Η GSCTB, έχει ως στόχο, όπως και τα περισσότερα από όσα κάνει η κολεκτίβα, να εκθέσει στους καταναλωτές τους μύθους σχετικά με έννοιες όπως «αξία», «αυθεντικότητα» και «στιλ».

Με το να αναδείξει τους κρίκους της αλυσίδας του εφοδιασμού σε ρόλο σχεδιαστή, η κολεκτίβα διαστρεβλώνει ολόκληρη την ιδέα της it bag και της κουλτούρας των απομιμήσεων.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα