Τσάντα Μπίρκιν: Θεϊκό αξεσουάρ
Photo by Jun Sato/WireImage


Στο άκουσμα της ιδέας ότι μια γυναικεία τσάντα- εννοείται πολυτελείας- και βέβαια από τον κορυφαίο Οίκο μόδας Hermès, θα άξιζε το ενδιαφέρον και τα χρήματα σοβαρών επενδυτών, πολλοί ειδικοί θα σήκωναν τα φρύδια με απορία.

Πρόκειται λοιπόν για την τσάντα Birkin, από το όνομα της γνωστής Γαλλίδας ηθοποιού Jane Birkin, την οποία θα διερευνήσουμε εδώ ώστε να αποφανθούμε σχετικά στο τέλος και, πιο τεκμηριωμένα.


Ποιότητα υλικών και κατασκευή

Η επενδεδυμένη δεξιοτεχνία σε αυτή τη χειροποίητη κατασκευή από έμπειρους τεχνίτες και η κορυφαία ποιότητα των υλικών της, είναι σαφώς κομβικοί παράγοντες. Το δέρμα υποβάλλεται σε πολλαπλές αυστηρές δοκιμές εξασφαλίζοντας έτσι την αντοχή του στον χρόνο. Η επιφάνεια της τσάντας είναι λεία, τα δε φερμουάρ και κουμπώματά της πολύ κομψά και στιβαρά. Η τσάντα χειρός Birkin δεν παράγεται μαζικά και χρειάζονται 18 ώρες για να παραχθεί κάθε μια, με κατασκευαστικό επίπεδο λεπτομέρειας και ακρίβειας ζηλευτό και χωρίς συντομεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη τσάντα, που πραγματικά διαρκεί στον χρόνο.

Η σπανιότητα της τσάντας Birkin

Με τη λίστα αναμονής να καλύπτει ακόμη και χρόνια, μια τέτοια τσάντα είναι ομολογουμένως αρκετά δύσκολο να βρεθεί στα χέρια σας. Η δε σπανιότητα αυτή χαρίζει αξία στο προϊόν, όπως γνωρίζουν άπαντες. Επομένως η τσάντα αυτή γίνεται αυτομάτως ένα  σημαντικό status symbol, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον ψυχισμό αλλά και την τσέπη των ενδιαφερομένων. Ειδικές εκδόσεις, όπως εννοείται, έχουν επίσης ειδικές και πολύ υψηλότερες τιμές, γρήγορα δε γίνονται σπάνια και συλλεκτικά αντικείμενα. Μια εν τέλει σοφή επενδυτική επιλογή, για λίγες -είναι αλήθεια- και εκλεκτές.

Υψηλή αξία μεταπώλησης

Επιτακτικός ο λόγος αυτός για οποιαδήποτε επένδυση. Τα υψηλής ποιότητας υλικά, η κομψή της κατασκευή και η σπανιότητά της ανθίστανται στην αμείλικτη πάροδο του χρόνου, σε αντίθεση με άλλα αξεσουάρ πολυτελείας που σταδιακά και μάλλον γρήγορα υποτιμώνται. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πλειστηριασμούς, κάποιες τσάντες αποκόμισαν εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια για τις ιδιοκτήτριές τους και τους συλλέκτες και έγιναν μια πολύ πιο σταθερή επένδυση από άλλα γνωστά είδη πολυτελείας.

Διαχρονικότητα του προϊόντος

Μια τσάντα Birkin είναι φτιαγμένη για να μη ξεφεύγει ποτέ από την μόδα, να διατηρεί μια διαχρονική κομψότητα και να γίνεται κλασικό κομμάτι με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι πάντα ένα καλοφτιαγμένο και ευέλικτο αξεσουάρ ένδυσης που μπορεί να συνοδεύσει ευπρόσωπα κάθε ντύσιμο. Η άριστη κατασκευή δε διασφαλίζει ότι θα περάσει άνετα στις επόμενες γενιές και θα παραμένει ποιοτική και αξιοζήλευτη στους πολυπληθείς εραστές της μόδας και όχι μόνο σε αυτούς.

Ενώ λοιπόν κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η τιμή της τσάντας Birkin είναι υψηλή, η κατασκευή της, η ποιότητα και η σπανιότητά της την καθιστούν μια καθόλα αξιόλογη επένδυση από κάθε άποψη. Ομορφιά, πρακτικότητα, ποιότητα και όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, κάνουν αναμφίβολα την τσάντα χειρός Birkin μια μάλλον ‘σοφή’ και σε βάθος χρόνου συμφέρουσα τοποθέτηση  των χρημάτων σας. Εσείς όμως τι λέτε;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα