Αστυπάλαια: Ένα κράμα κυκλαδίτικης ομορφιάς και δωδεκανήσιας γοητείας

Η Αστυπάλαια ή Αστροπαλιά -όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι φέρνει στο νου κάτι από Κυκλάδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ατόφια Δωδεκανήσια. Έχει μια αληθινή αρχοντιά με τζούρες ανεπιτήδευτης αισθητικής.

To “Real Trends x Real Women” του τεύχους μας (που κυκλοφορεί 19/6 με τη Realnews) έγινε σ’ αυτό το ονειρεμένο νησί, που έχει επίσης και την πιο πολύφημη – και πανέμορφη – χώρα.

Οι Αστυπαλίτες κινούνται με άνεση και χωρίς ίχνος στρες στα σοκάκια της, με τα μικρά και κατάλευκα σπίτια του πανέμορφου νησιού να αποτελούν μια μαγευτική εικόνα.

Οι ανεμόμυλοι, το ενετικό κάστρο και τα καφενεδάκια της Αστυπάλαιας σε συνδυασμό με τη γραφική ηρεμία ενός νησιού, που δείχνει να κρατάει καλά την απλότητα της ομορφιάς της, οδηγούν αναπόφευκτα στην αίσθηση ξεγνοιασιάς. Τέτοια δίνει αυτό το νησί.

Ακόμη και οι βουκαμβίλιες που συναντάει κανείς παντού στη διάβα του, αλλά και οι εκατοντάδες ευτυχισμένες γάτες που βολτάρουν ανέμελες ολούθε, κάνουν την όποια διαδρομή… συναρπαστική.

Η αλήθεια είναι ότι η ανάβαση προς το κάστρο στην καρδιά της ημέρας δεν είναι πολύ εύκολη, καθώς ο καυτός ήλιος δεν εξυπηρετεί, οπότε προτείνω να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη βόλτα λίγο πριν το σούρουπο. Θα σας μαγέψει η πανοραμική θέα του.

Πάρτε μία ακόμη αίσθηση του μαγευτικού νησιού, που αποκαλούν όλοι “Πεταλούδα του Αιγαίου” πατώντας το hashtag #AstypalaiaLive, που χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα και παραγωγή του InStyle για όσα διαδραματίστηκαν σ’ αυτό.

φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφίνου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα