Οι λωτοί αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Το ασουρέ είναι μια γευστική δημιουργία πραγματική βόμβα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Ο λωτός χαρίζει διατροφικά οφέλη και θωρακίζει τον οργανισμό μας. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, συμβάλει στην αντιγήρανση και είναι σύμμαχος για την ομορφιά μας.
Ο λωτός είναι το φρούτο που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας.
Εμείς μυηθήκαμε στα μυστικά του λωτού, σε ταξίδι μας στην Βαλένθια της Ισπανίας, όπου καλλιεργείται και εξάγεται η μεγαλύτερη ποσότητα λωτού στην Ευρώπη.
Ασουρέ λωτού superfood
Aπό τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Λωτού, Ισπανία
Υλικά για 4 άτομα
- 6 λωτούς
- 600 ml νερό εμφιαλωμένο
- 1 κ.σ. κάσιους
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
- 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 2 κ.σ. σιτάρι
- 2 κ.σ. στραγάλια
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πιπερόριζα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
Για το φινίρισμα
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- Κανέλα Κεϋλάνης
![Χέρια κρατάνε λοτούς που έκοψαν από το δέντρο](https://www.instyle.gr/wp-content/uploads/2024/12/persimmons-lotos-hands-44500543_s.jpg)
Πώς να χάσετε 3 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα – Πλάνο διατροφής και πολύτιμα tips
Τρόπος παρασκευής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το σιτάρι και το βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στραγάλια και τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάσιους, το κουκουνάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ του λωτού.
- Κόβουμε τους λωτούς στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα του λωτού και τη βάζουμε στο μπλέντερ.
- Πολτοποιούμε τους λωτούς μέχρι να έχουμε έναν βελούδινο πουρέ και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κύμινο, την πιπερόριζα, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 – 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να δέσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολ.
- Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή κουκουνάρι και κανέλα Κεϋλάνης.