Search
Close this search box.
Συνταγή ημέρας: Ασουρέ λωτού – Ένα γλυκάκι superfood
Συνταγή Ασουρέ λωτού σε ποτηράκια
Credit: Ισπανικός Συνεταιρισμός Λωτού

Οι λωτοί αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Το ασουρέ είναι μια γευστική δημιουργία πραγματική βόμβα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Ο λωτός χαρίζει διατροφικά οφέλη και θωρακίζει τον οργανισμό μας. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, συμβάλει στην αντιγήρανση και είναι σύμμαχος για την ομορφιά μας.

Ο λωτός είναι το φρούτο που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας. 

Εμείς μυηθήκαμε στα μυστικά του λωτού, σε ταξίδι μας στην Βαλένθια της Ισπανίας, όπου καλλιεργείται και εξάγεται η μεγαλύτερη ποσότητα λωτού στην Ευρώπη.

Ασουρέ λωτού superfood

Aπό τον Ισπανικό Συνεταιρισμό Λωτού, Ισπανία

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 λωτούς
  • 600 ml νερό εμφιαλωμένο
  • 1 κ.σ. κάσιους
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα
  • 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 2 κ.σ. σιτάρι
  • 2 κ.σ. στραγάλια
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πιπερόριζα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

Για το φινίρισμα

  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • Κανέλα Κεϋλάνης
Χέρια κρατάνε λοτούς που έκοψαν από το δέντρο
Credit: 123RF

Πώς να χάσετε 3 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα – Πλάνο διατροφής και πολύτιμα tips

Τρόπος παρασκευής

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το σιτάρι και το βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα στραγάλια και τα βράζουμε για 15 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάσιους, το κουκουνάρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ του λωτού.
  • Κόβουμε τους λωτούς στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με ένα κουτάλι παίρνουμε τη σάρκα του λωτού και τη βάζουμε στο μπλέντερ.
  • Πολτοποιούμε τους λωτούς μέχρι να έχουμε έναν βελούδινο πουρέ και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κύμινο, την πιπερόριζα, τα αμύγδαλα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να βράσουν άλλα 10 – 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να δέσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολ.
  • Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή κουκουνάρι και κανέλα Κεϋλάνης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα