Πες cheese! Δημοφιλή πιάτα με τυρί

Από την Αμερική, τον Καναδά και την Ιταλία προέρχονται τα πιο δημοφιλή πιάτα που περιλαμβάνουν τυρί στην παρασκευή τους, σύμφωνα με τον παγκόσμιο άτλαντα φαγητού «Taste Atlas».

Έτσι, λοιπόν, τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν κατά σειρά το mac ’n’ cheese (κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα τυριών), η poutine (τηγανητές πατάτες με κομμάτια τυροπήγματος και σάλτσα gravy) και η κλασική μακαρονάδα cacio e pepe (σπαγγέτι με μαύρο πιπέρι και τριμμένο τυρί πεκορίνο).

Koφτό μακαρονάκι (mac ’n’ cheese). www.taste.com.au
Oι τηγανητές πατάτες με κομμάτια τυροπήγματος και σάλτσα gravy ( η poutine) βρίσκεται και αυτή στην πρώτη θέσης προτίμησης πιάτων με τυρί.
Η κλασική μακαρονάδα cacio e pepe συμπληρώνει την τριάδα που μοιράζεται την πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση, μετά το χατσαπούρι (khachapuri) από το Samegrelo της Γεωργίας, συναντάμε την αλευρόπιτα της Ηπείρου, για να την ακολουθήσουν, πέραν της τυρόπιτας, η τυροκαυτερή στην τρίτη θέση και το σαγανάκι στην όγδοη.

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το ελβετικό raclette (το ομώνυμο τυρί λιωμένο και σερβιρισμένο με βραστές πατάτες, λαχανικά και αλλαντικά) και το γεωργιανό χατσαπούρι (τυρόψωμο ή πεϊνιρλί με ντόπιο τυρί).

H ελληνική τυρόπιτα παρούσα στην κατάταξη στην 11η θέση δημοφιλίας.

Στο πλαίσιο της κατάταξης βάσει δημοφιλίας, το πρώτο ελληνικό πιάτο εμφανίζεται στην 11η θέση και είναι η τυρόπιτα. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν δραστικά στην κατάταξη βάσει βαθμολογίας, καθώς εκεί όχι μόνο η τυρόπιτα ανε- βαίνει στην έκτη θέση, αλλά τέσσερα από τα 10 πρώτα πιάτα είναι ελληνικά!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα