O αγαπημένος μου Pierre Hermé είναι από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες του κόσμου, ο Picasso της ζαχαροπλαστικής, ο γητευτής της σοκολάτας που πάντα μας εκπλήσσει.
H πασχαλινή συλλογή του Pierre Hermé για το 2025 παρουσιάστηκε από τον ίδιον στο pop-up κατάστημα του Pierre, στις Galeries Lafayette στο Παρίσι. Ανακαλύψτε την πασχαλινή συλλογή όπου η σοκολάτα μετατρέπεται σε πεδίο έκφρασης σαν ντάμα, σκάκι, ντόμινο ή λαβύρινθο και αφήστε την περιέργεια να σας καθοδηγήσει και να αφεθείτε στην απόλαυση αυτού του γκουρμέ παιχνιδιού.

Για αυτή τη νέα συλλογή, ο Pierre Hermé μας μεταφέρει στον κόσμο του παιχνιδιού που ανακαλεί νοσταλγικές μνήμες. Μας προκαλεί σε ένα αέναο παιχνίδι… πάρε τα πούλια, το σκάκι, τα πιόνια, το ντόμινο ή έλα να χαθούμε στο λαβύρινθο. Όλα αυτά μεταμορφώνονται στα χέρια του Pierre σε ένα νέο κόσμο έκφρασης με πρωταγωνιστή τη σοκολάτα που γίνεται το υλικό για εξερεύνηση. Η περιέργεια κυριαρχεί, το παιχνίδι γίνεται άπληστο και εφήμερο.

Κάθε κομμάτι αποκαλύπτει μια εκλεπτυσμένη και τέλεια προσεγμένη δουλειά, όπου η τεχνογνωσία και η ακρίβεια είναι η αριστεία για ένα υλικό μοναδικό, όπως η πολύτιμη σοκολάτα από συνεργαζόμενες φάρμες της Μπελίζ. Η στρατηγική του παιχνιδιού και η γεύση ολοκληρώνονται σε μια τέλεια γκουρμέ απόλαυση.
Ο Λαβύρινθος
Ο Pierre Hermé μάς προκαλεί να πλοηγηθούμε στον Λαβύρινθο, έναν λαβύρινθο σοκολάτας όπου τα πλάγια μονοπάτια και τα εμπόδια σχεδιάζονται στο πρόσωπο του αυγού.

Ο λαβύρινθος βρίσκει την έκφρασή του σε μαύρη σοκολάτα από το Μπελίζ σε ποσοστό 64% και μια ποικιλία από μικρά αυγουλάκια. Η σοκολάτα γάλακτος συνοδεύεται από γεμιστές καραμέλες σοκολάτας, ενώ η ξανθή σοκολάτα, είναι καμωμένη από λευκή σοκολάτα καραμελωμένη με fleur de sel και συνοδεύεται από μια ποικιλία γεμιστών κουφέτων σοκολάτας.
Σκάκι
Το σκάκι είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι που χρειάζεται εξυπνάδα και συνειρμική σκέψη. Πιστεύεται ότι γεννήθηκε στην Ινδία τον 7ο αιώνα, τα ακριβή πιόνια- ήρωες ορίστηκαν στην Ισπανία τον 15ο αιώνα και οι κανόνες οριστικοποιήθηκαν τον 19ο αιώνα. Ο Pierre δημιούργησε με πολύτιμη σοκολάτα δυο από τους αγαπημένους του ήρωες, το άλογο και τον αξιωματικό και πρωταγωνιστούν στην φετινή δημιουργία των πασχαλινών αυγών του. Ο αξιωματικός, ο τρελός Culbuto, ταλαντεύεται χωρίς ποτέ να πέσει… είναι τόσο απρόβλεπτος που η μια στιγμή ξεφεύγει και μετά ανακτά την ισορροπία του σε αέναη κίνηση στη σκακιέρα. Οι τυχαίες κινήσεις δημιουργούν την έκπληξη. Είναι μέρος του παιχνιδιού διασκεδάζουμε παίζοντας αιφνιδιαστικά πριν υποκύψουμε στον πειρασμό.

Τρεις οι εκδοχές του Ιππότη-αλόγου και του αξιωματικού η πρώτη σε καθαρή μαύρη σοκολάτα από την Μπελίζ με 64% ελάχιστο κακάο και καθαρό βούτυρο κακάο και η δεύτερη εκδοχή είναι με σοκολάτα γάλακτος με 45% κακάο και ξανθή σοκολάτα με ανθό αλατιού και 35% ελάχιστο βούτυρο κακάο.
Το Signature πασχαλινό αυγό 2025
Η αισθητική αυτού του χαρακτηριστικού αυγού της συλλογής του επαναπροσδιορίζεται με κοπή ακριβείας δημιουργώντας ένα μαγευτικό κενό στο οποίο μια σοκολατένια μπάλα κινείται.

Το έργο τέχνης όσο και η γκουρμέ ταυτότητά του συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μαύρη σοκολάτα σε ένα λεπτό παιχνίδι ισορροπίας.
“Be different “ Tου να είσαι διαφορετικός
Ναι στη διαφορετικότητα ακόμα και αυτή που είναι τόσο ευδιάκριτη. Οι δημιουργίες που απορρέουν από αυτόν τον καλλιτεχνικό διάλογο του Pierre Ηerme με τον καλλιτέχνη φωτογράφο Patrick Rougereau αναπτύσσονται σε δύο κομμάτια που παράγονται σε περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση.

Το πρωτότυπο έργο αποτελείται από 495 σοκολατένια αυγά διατεταγμένα σε τέλεια συμμετρία, πρόκληση τακτικής, σειράς, αυστηρότητας και σχεδόν μαθηματική πειθαρχία . Τα αυγά σχηματίζουν έναν πίνακα που αμέσως τραβά την προσοχή του παρατηρητή. Μέσα σε αυτή την γκουρμέ ομοιομορφία μια λεπτή λεπτομέρεια τραβά την προσοχή ένα κρυστάλλινο αυγό από το περίφημο Maison Daum.
To πρωτότυπο έργο εκτέθηκε στην «Αίθουσα του φωτός» στις Βερσαλίες.
Μικρότερα έργα με λιγότερα αυγά ξεχωρίζουν με ένα χρυσό αυγό που βρίσκεται ανάμεσά τους. Ολόγυρα καλύπτονται από φτερά λευκά της κότας της Breste.

H πασχαλινή συλλογή εμφανίστηκε στο pop-up κατάστημα του Pierre στις Galeries Lafayette. Ανακαλύψτε την πασχαλινή συλλογή όπου η σοκολάτα μετατρέπεται σε πεδίο έκφρασης σαν ντάμα, σκάκι, ντόμινο ή λαβύρινθο και αφήστε την περιέργεια να σας καθοδηγήσει και να αφεθείτε στην απόλαυση αυτού του γκουρμέ παιχνιδιού.
Κουτιά δώρων
Μικρά αυγά, ποικιλίες από σοκολατάκια, γεμιστές μπάρες, αμυγδαλωτά… Βρείτε τις δημιουργίες από τη συλλογή “Pris au Jeu” στις συσκευασίες δώρων και προσφέρετε μια τέλεια, νόστιμη απόλαυση για το Πάσχα.

Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας στο επίσημο e-shop του Pierre Hermé Paris