Αυτήν την εβδομάδα, από τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος μέχρι και το Σάββατο, οι γεύσεις μας είχαν διάθεση καλοκαιρινή. Απλές, δροσερές, λίγο παιχνιδιάρικες και απόλυτα ταιριαστές με τις ζεστές μέρες που πλησιάζουν. Κάθε μέρα και μια διαφορετική ιδέα για πρωινό και lunch box, γιατί οι μικρές απολαύσεις κρύβονται συχνά στις λεπτομέρειες.
Τη Δευτέρα ξεκινήσαμε χαλαρά, με ένα δροσερό ice tea ροδάκινο, αλμυρές μπάρες βρώμης με κατίκι και wraps με κοτόπουλο και γιαούρτι. Ιδανικό ξεκίνημα για μια αργία που όλοι θέλαμε να κρατήσει λίγο παραπάνω.

Την Τρίτη, οι πολύσπορες φρυγανιές με ταχίνι και σταφίδες έδωσαν τη θέση τους σε μια σαλάτα με φακές beluga, καρότο και πράσινο μήλο, μαζί με ρολάκια από ψητά κολοκυθάκια και ανθότυρο. Μια μέρα γεμάτη γεύσεις που ισορροπούν το απλό με το νόστιμο.

Την Τετάρτη, το πρωινό είχε πλιγούρι με γάλα αμυγδάλου, σταφίδες και καρύδια. Από εκείνα τα πρωινά που ξεκινούν αργά και σου δίνουν χρόνο να απολαύσεις. Το lunch box είχε σαλάτα με κινόα, ρόκα, φράουλες και φέτα και, για τους πιο μερακλήδες, ψητές μελιτζάνες με ντιπ γιαουρτιού και δυόσμο.

Την Πέμπτη, οι ρυζογκοφρέτες με αβοκάντο και φρέσκο βασιλικό έγιναν το γρήγορο, δροσερό μας πρωινό. Το μεσημέρι, ντακάκια με ανθότυρο, ντομάτα και κάπαρη και ένα κριθαρότο λαχανικών μας έκαναν να ανυπομονούμε για τις διακοπές.

Η Παρασκευή μπήκε με wrap φυστικοβούτυρο, μπανάνα και granola για πρωινό, ενώ το lunch box είχε σάντουιτς με αυγοσαλάτα και muffins με ζαμπόν και τσένταρ. Από εκείνες τις μέρες που λίγο comfort food το χρειάζεσαι.

Το Σάββατο μας υποδέχτηκε με αφράτα μάφινς με βατόμουρα και τοστ με προζύμι και ρικότα. Το μεσημέρι, μια τραγανή κροκέτα μπακαλιάρου με panko και παρμεζάνα έγινε το απόλυτο lunch box της εβδομάδας.

Κι έτσι, φτάσαμε στην Κυριακή. Μια μέρα που ζητά χαλαρό πρωινό στο μπαλκόνι ή στη σκιά του κήπου, χωρίς βιασύνη. Για το σημερινό brunch, σκεφτήκαμε κάτι απλό… αλλά αρωματικό: Αρωματική ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, λιαστές ντομάτες και φέτα.
Αρωματική ομελέτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, λιαστές ντομάτες και φέτα
Υλικά για 1 άτομο
- 2 καφέ κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
- 2 κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 κ.σ. λιαστές ντομάτες σε φέτες
- 30 γρ. φέτα
- Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής
- Για να ετοιμάσετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια. Αφήστε τα να μαλακώσουν αργά, χωρίς να βιαστείτε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία. Πρέπει να γίνουν γλυκά και βελούδινα, όχι να καούν.
- Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν, προσθέστε το ξίδι μπαλσάμικο και την καστανή ζάχαρη, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά και αφήστε τα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και έχουμε μια παχύρευστη, μελωμένη υφή. Μεταφέρετε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.
- Για την ομελέτα, χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε τα αυγά και αφήστε να ψηθούν.
- Προσθέστε πάνω στην ομελέτα τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις λιαστές ντομάτες και τη θρυμματισμένη φέτα. Αφήστε στη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να ψηθεί εντελώς το αυγό.
- Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό αν θέλετε και απολαύστε το απόλυτο κυριακάτικο πιάτο, με γλυκόξινες, αρωματικές και αλμυρές νότες που ισορροπούν υπέροχα.