H «Φάβα» της Σκωτίας

Ένα νέο ελληνικό εστιατόριο υποδέχθηκε η σκωτσέζικη πρωτεύουσα πριν από πολύ λίγο καιρό, το οποίο ήδη κάνει συλλογή από θετικές κριτικές για την ατμόσφαιρα, την εξυπηρέτηση και τη γεύση των πιάτων του.

Στην περιοχή Haymarket του Εδιμβούργου, που φημίζεται για τη γεωργιανή και την εδουαρδιανή αρχιτεκτονική της, αλλά και για τη ζωντάνια της, το «Fava» ήρθε να προσθέσει μια μεσογειακή νότα, με την boho αισθητική του και την κουλτούρα τού δεσίματος των ανθρώπων γύρω από ένα τραπέζι, καθώς μοιράζονται νόστιμο φαγητό.

Πολλές πρώτες ύλες φτάνουν απευθείας από την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες βασίζονται σε ανεξάρτητους τοπικούς παραγωγούς, προκειμένου να ετοιμάσουν πιάτα που απευθύνονται σε κάθε προτίμηση και ιδιαιτερότητα.

Το μενού, που έχει ειδικές ενδείξεις για τα πιάτα που είναι κατάλληλα για χορτοφάγους ή/και vegan, «παίζει» κυρίως με τους μεζέδες, με μια εκτενή λίστα που περιλαμβάνει από χόρτα, φάβα, ντολμαδάκια και κολοκυθοκεφτέδες έως αχνιστά μύδια, γαρίδες σαγανάκι, τηγανητά μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι, σουτζουκάκια και ελληνικά λουκάνικα με πάστα κόκκινης πιπεριάς.

Ωστόσο, υπάρχουν και κυρίως πιάτα για όποιον θέλει να κάνει δώρο στον εαυτό του έναν χορτοφαγικό μουσακά, ένα ψητό λαβράκι ή τσιπούρα, ένα σπανακόρυζο, ένα λεμονάτο κοτόπουλο ή ένα mixed grill κρεατικών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα