Tι σχέση έχει η πόλη Liverpool με το σουβλάκι;

Εναν νέο «ναό» απέκτησε το εθνικό μας  street food στο Λίβερπουλ. Στην εμπορική και πολυπολιτισμική Bold St., o Κρητικός Νικόλαος Φυλλαδιτάκης, με εμπειρία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, εγκαινίασε τη σουβλακερί «Laros» (από το αρχαιοελληνικό επίθετο λαρός, που μεταξύ άλλων σημαίνει ευχάριστος στη γεύση, εύγευστος).

Στόχος αυτού του νέου street food joint είναι αφενός να προσφέρει αυθεντική απόλαυση και αφετέρου να κάνει όσους δοκιμάσουν τα πιάτα του να μοιραστούν «τη χαρά που φέρνει το ελληνικό φαγητό στις ζωές μας». Πολλές από τις πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από την Ελλάδα, ενώ τις υπόλοιπες τις προμηθεύονται από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς. Το μενού απαρτίζεται από ό,τι φαντάζεται κανείς ακούγοντας τη λέξη «σουβλακερί».

Πίτα με γύρο χοιρινό και τζατζίκι ή με γύρο κοτόπουλο και σος μουστάρδας-μελιού, σουβλάκια χοιρινά, κοτόπουλου και αρνίσια (το αρνίσιο μπαίνει σε πίτα παρέα με κύμινο και γιαούρτι), χορτοφαγικές πίτες είτε με τηγανητό ταλαγάνι είτε με παραδοσιακούς ρεβιθοκεφτέδες, σαλάτες (πολίτικη, ντάκος και χωριάτικη) και τηγανητές πατάτες, αλλά και γλυκοπατάτες.

Για όσους, δε, λαχταρούν κάτι γλυκό, το «Laros» επενδύει και πάλι στην παράδοση, σερβίροντας λουκουμάδες με μέλι, λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα