Γεύση από σταρ: Zoe Kazan – Zυμαρικά με τόνο, λεμόνι και κάππαρη φτιαγμένα από τα χεράκια της
Photo by Raymond Hall/GC Images

Το επίθετό της προδίδει την οικογενειακή καταγωγή της, καθώς η 38χρονη ηθοποιός Ζόι Καζάν είναι ένα από τα έξι εγγόνια του πολυβραβευμένου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Ελία Καζάν. Τη χρονιά του θανάτου του παππού της, το 2003, ήταν φοιτήτρια θεατρικών σπουδών στο πανεπιστήμιο του Γέιλ και έκανε παράλληλα το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στην ανεξάρτητη παραγωγή «Swordswallowers and Thin Men».

Τα πρώτα χρόνια, η καριέρα της μοιράστηκε ανάμεσα σε εμφανίσεις στο σανίδι (Broadway και Off-Broadway) και στη μεγάλη οθόνη, με ρόλους σε ταινίες όπως οι «Revolutionary Road» και «It’s Complicated», για να ακολουθήσει στην πορεία στο ίδιο μοτίβο, με πρωταγωνιστικούς, πλέον, ρόλους, π.χ., στις ταινίες «Ruby Sparks», «The Big Sick» και «The Ballad of Buster Scruggs» και στις σειρές «Olive Kitteridge» και «Clickbait». Ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών της, Νίκολας Καζάν και Ρόμπιν Σουίκορντ, αμφότερων επιτυχημένων σεναριογράφων με υποψηφιότητες για Οσκαρ, η Ζ. Καζάν έχει γράψει με τη σειρά της το σενάριο τριών θεατρικών και δύο κινηματογραφικών έργων, αντιμετωπίζοντας τη συγγραφή ως μία ακόμα δημιουργική διέξοδο.

Μαζί με τον επί 15ετίας, επίσης ηθοποιό, σύντροφό της Πολ Ντέινο θεωρούνται ένα από τα σύγχρονα power couples του Χόλιγουντ και, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν αποκτήσει μία κόρη, κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας. Ξέρουμε, όμως, ότι η Ζ. Καζάν είναι εξαιρετική μαγείρισσα, γιατί το έχει αναφέρει ο Π. Ντέινο σε συνέντευξή του, και ότι, αν και η ακόλουθη συνταγή δεν είναι δική της, είναι από τις αγαπημένες της, γιατί την προμόταρε η ίδια μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, γράφοντας «Φτιάχνω μια εκδοχή της σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα».

Ζυμαρικά με τόνο, λεμόνι & κάππαρη

Υλικά για 2 άτομα

250 γρ. ζυμαρικά

170 γρ. τόνο σε λάδι (κονσέρβα)

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/4 φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κάππαρη

μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άλλο μυρωδικό της επιλογής σας)

1/2 κ.γ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

• Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον βάζουμε σε πυρίμαχο μπολ, τέτοιου μεγέθους ώστε να μπορεί να σταθεί πάνω στην κατσαρόλα που θα βράσουμε τα ζυμαρικά.

• Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την κάππαρη, το αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας.

• Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα του τόνου από πάνω καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού, ώστε να ζεσταθεί.

• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε ανάλαφρα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κάππαρη με ελιές, λιαστή ντομάτα ή δύο πολτοποιημένες αντζούγιες και να προσθέσετε επιπλέον στο τέλος 150 γρ. λευκά φασόλια, φρεσκοβρασμένα ή από κονσέρβα, για να γίνει το πιάτο ακόμα πιο χορταστικό.

Πηγή: real taste & style

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα