Γεύση από σταρ: Jon Bon Jovi – H αγαπημένη του συνταγή με μελιτζάνες
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

«It’s My Life», «Living on a Prayer», «Bed of Roses», «You Give Love a Bad Name», «Runaway», «Have a Nice Day». Είναι λίγα μόνο από τα τραγούδια που πολλοί από εμάς έχουμε πολυτραγουδήσει μαζί με τον Jon Bon Jovi, τον frontman των Bon Jovi, του συγκροτήματος που ο ίδιος ίδρυσε το 1983 για να καταλήξει να γίνει μία από τις ροκ μπάντες με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

SOUTH BEND, INDIANA – NOVEMBER 16: Jon Bon Jovi looks on during the game between the Navy Midshipmen and Notre Dame Fighting Irish at Notre Dame Stadium on November 16, 2019 in South Bend, Indiana. (Photo by Dylan Buell/Getty Images)

Πριν από μόλις λίγες ημέρες, στις 2 Μαρτίου, ο John Francis Bongiovi Jr. έκλεισε τα 60, παραμένοντας ένας άντρας γοητευτικός και ταυτόχρονα ένας εκπρόσωπος της ροκ σκηνής που ξέφυγε από το κλισέ μιας ζωής άστατης, γεμάτης από αλκοόλ και ναρκωτικά. Αντιθέτως, εκείνος είναι παντρεμένος από το 1989 με τον εφηβικό του έρωτα και έχουν τέσσερα παιδιά, ενώ έχει στρέψει τη φήμη και τα χρήματά του σε επιχειρηματικά projects και στη φιλανθρωπία.


To 2018 λάνσαρε από κοινού με τον 23χρονο γιο του, έναν φίλο του και τον Γάλλο οινοποιό Gerard Bertrand το brand ροζέ κρασιού Hampton Water, το οποίο αμέσως κέρδισε την εκτίμηση κοινού και οινοκριτικών. Από το 2006 έχει ιδρύσει το Jon Bon Jovi Soul Foundation, αναλαμβάνοντας δράσεις για την καταπολέμηση της πείνας, ενώ έχει ανοίξει και τρία εστιατόρια κοινωνικής κουζίνας, στα οποία έχει θεαθεί να πλένει πιάτα και να βοηθά στο μαγείρεμα. Όσο για το τι του αρέσει του ίδιου να τρώει, σύμφωνα με τον πατέρα του, John Bongiovi Sr., ο γιος του έχει αδυναμία στο κλασικό ιταλικό πιάτο parmigiana di melanzane (μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυρί στον φούρνο) και ιδού η συνταγή που ακολουθεί για να του το μαγειρέψει!

Parmigiana di melanzane

Υλικά για 6-8 άτομα
8 μεγάλα αβγά
2 μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
425 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. ελαιόλαδο
450 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
900 γρ. ρικότα
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και καλά στυμμένο
3 βάζα σάλτσα μαρινάρα (1.200 γρ.)
220 γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
• Χτυπάμε 5 αβγά και βουτάμε μέσα τις φέτες μελιτζάνας. Τις πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε λίγες-λίγες σε μέτρια φωτιά, σε μεγάλο τηγάνι όπου έχουμε ζεστάνει το μισό ηλιέλαιο και το μισό ελαιόλαδο, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφού τηγανίσουμε τις μισές, καθαρίζουμε το τηγάνι και ανανεώνουμε το λάδι. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
• Σε άλλο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, 1 κ.σ. ρίγανη, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι και το μισό θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Τα αποσύρουμε από την εστία και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Αναμειγνύουμε σε μπολ τη ρικότα με τα υπόλοιπα αβγά, 1/2 φλ. παρμεζάνα, το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα εναπομείναντα μυρωδικά.
• Απλώνουμε 1 φλ. σάλτσα μαρινάρα σε ταψί 23×33 εκ. Φτιάχνουμε μία στρώση με το 1/3 της μελιτζάνας, ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα της ρικότας και ύστερα άλλο 1 φλ. μαρινάρα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και έπειτα στρώνουμε το τελευταίο 1/3 της μελιτζάνας, ρίχνουμε από πάνω 2 φλ. μαρινάρα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα.
• Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα