Πώς θα μάθετε στο παιδί σας να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή

Τα Ελληνόπουλα έχουν πρωτιές σε πολλούς τομείς στη ζωή τους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά στην Ευρώπη αλλά στα θέματα διατροφής και άσκησης φαίνεται ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Τα παιδιά στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνες έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες (190 και 138 λεπτά την βδομάδα για τα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα), ενώ παράλληλα σημειώνουν έναν ιδιαίτερα υψηλό χρόνο τηλεθέασης, συνεπώς και καθιστικής ζωής, που ανέρχεται στα 122 λεπτά για τα αγόρια και στα 155 λεπτά την ημέρα για τα κορίτσια.

Πώς μπορούν οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους να έχουν ένα υγιεινό lifestyle;

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, κάποια μορφή άσκησης που τα ευχαριστεί. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η άσκηση βελτιώνει προοδευτικά τους βαθμούς, ενώ τα δραστήρια σωματικά κορίτσια φαίνεται πως έχουν καλύτερη επίδοση σε μαθήματα όπως η φυσική…”. Είναι γνωστό, άλλωστε, πώς οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές!

Φτιάξτε μαζί με το παιδί σας τη λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας ώστε να συμπεριλαμβάνετε επιλογές, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, και να περιορίσετε την αγορά τροφίμων με περισσότερες θερμίδες και λιπαρά.

Μην εφαρμόζετε αυστηρές δίαιτες στα παιδιά. Η σωστή διατροφική συμπεριφορά είναι που αποτελεί ένα από τα πρώτα και ουσιαστικότερα βήματα που γίνονται για τη μείωση του σωματικού βάρους των παιδιών, καθώς και για τη διατήρηση της απώλειας σε βάθος χρόνου. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να ακολουθούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από το μέτρο και την ποικιλία, χωρίς την απαγόρευση κανενός τροφίμου.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα