Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα – Εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη διοργανώνεται στις 6 Μαρτίου, στην 30ή επέτειο του θανάτου της, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσία της Laurence Auer, Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου, στις 6 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ημέρα που η Μελίνα Μερκούρη πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας για πάντα στραμμένους τους προβολείς στην θεαματική διαδρομή της στην Έβδομη Τέχνη, το θέατρο και την πολιτική, ως Υπουργός Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου «Μελίνα. Μία σταρ στην Αμερική» (Εκδόσεις Πατάκη) και Γιάννη Ζουμπουλάκη, δημοσιογράφου και κριτικού κινηματογράφου.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει μια επιλογή ανέκδοτων οπτικοασουστικών ντοκουμέντων και μαρτυριών, τόσο με την ίδια όσο και προσωπικοτήτων που τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Τα τεκμήρια αυτά θα αναδείξουν τη μοναδική διαδρομή της «τελευταίας Ελληνίδας Θεάς» που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στη διεθνή πολιτιστική σκηνή.

Η είσοδος ειναι ελεύθερη

Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Σίνα 31

Η βραδιά θα διεξαχθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα γαλλικά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα