Χρυσές Σφαίρες 2024: Απόψε η τελετή απονομής – Οι υποψηφιότητες και τα φαβορί
Credits: Golden Globes/Instagram

Μετα την κυριαρχία της Barbie αλλά και του Oppenheimer στο box office περιμένουμε να δούμε τις δύο ταινίες να κυριαρχούν και στα βραβεία. Το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου, διοργανώνονται οι Χρυσές Σφαίρες και περιμένουμε να δούμε αν τα προγνωστικά για τα φαβορί θα επιβεβαιωθούν.

Η Barbie έχει εννέα υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης ταινίας μιούζικαλ ή κωμωδίας. Υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα η Margot Robbie και ο Ryan Gosling, ενώ υποψήφια είναι και τρία πρωτότυπα τραγούδια της ταινίας.

Η ταινία Oppenheimer συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες, όπως καλύτερης δραματικής ταινίας, ενώ υποψήφιοι είναι και οι ηθοποιοί, Cillian Murphy, Robert Downey Jr. και Emily Blunt.

Η Greta Gerwig και ο Christopher Nolan είναι αμφότεροι υποψήφιοι για καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Η ταινία του Martin Scorsese Killers of the Flower Moon είναι επίσης υποψήφια για επτά βραβεία. Ο Leonardo DiCaprio είναι υποψήφιος για τον καλύτερο Α’ ανδρικό ρόλο σε δραματική ταινία.

Ο Robert De Niro είναι υποψήφιος για τον καλύτερο Β’ ανδρικό ρόλο. Η ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη είναι επίσης υποψήφια για καλύτερη δραματική ταινία. Ο ίδιος ο Scorsese είναι υποψήφιος για καλύτερη σκηνοθεσία κινηματογραφικής ταινίας.

Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι είναι: ο Bradley Cooper για το Maestro, ο Yorgos Lanthimos για το Poor Things, η Celine Song για το Past Lives και το δίδυμο Barbenheimer, Gerwig και Nolan.

Nα σημειωθεί ότι και το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου έχει επτά υποψηφιότητες.

Οι τέσσερις ταινίες, Barbie, Oppenheimer, Killers of the Flower Moon και Poor Things διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος στις βασικές κατηγορίες για Χρυσή Σφαίρα: Της καλύτερης ταινίας (δράματος ή κωμωδίας), της σκηνοθεσίας και του σεναρίου.

Όσον αφορά στην καλύτερη ανδρική ερμηνεία στην κατηγορία του δράματος, το βραβείο θα κριθεί πιθανότατα ανάμεσα στους Cillian Murphy (Oppenheimer) και Leonardo Di Caprio (Killers of the Flower Moon). Σχετικά με την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία, στην κατηγορία κωμωδία – μιούζικαλ, η Emma Stone (Poor Things) θα κονταροχτυπηθεί με Margot Robbie (Barbie).

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα