8 Μαρτίου, Κινηματογράφος για τη Γυναίκα- Μαρία Μολινέρ, απλώνοντας λέξεις
Credit: CalaDoc Producciones/cultura.cervantes.es

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου (FeCHA), επέλεξαν να προβάλουν διαδικτυακά το ντοκιμαντέρ της Βίκυ Καλάβια, Μαρία Μολινέρ. Απλώνοντας λέξεις.

Με αυτόν τον τρόπο τιμούν τη μεγάλη λεξικογράφο μια γυναίκα που σε πολύ δύσκολες εποχές για την ίδια και το γυναικείο φύλο, έφερε σε πέρας το γιγαντιαίο έργο της σύνταξης ενός σπουδαίου λεξικού της ισπανικής γλώσσας, που αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς. 

Η ταινία

Μια γυναικεία παρουσία μάς παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής της Μαρία Μολινέρ, ξεχωρίζοντας τους όρους που τα καθορίζουν και τα σκιαγραφούν, καθώς και τους ορισμούς που προσφέρει γι’ αυτά η Μαρία στο δικό της λεξικό. Πρόκειται για μια διήγηση διατυπωμένη μέσα από τις δικές της λέξεις, η οποία τονίζει το βαθύ ίχνος που πλάθει η προσωπικότητα της Μαρία στο αριστούργημά της: το Χρηστικό Λεξικό Ισπανικής Γλώσσας.

CalaDoc Producciones/

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν από τις 00:00 έως τις 24:00 ώρα Ελλάδος της 8ης Μαρτίου 20214 στον ιστότοπο του Festival de Cine Hispanófono de Atenas (FeCHA): /https://video.fecha.gr/

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα