Σ.Π.Α.Ζ.: Bazaar μεταχειρισμένων ειδών για την φροντίδα αδέσποτων ζώων

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων των Νοτίων Προαστίων διοργανώνει bazaar μεταχειρισμένων ειδών με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την προστασία, τη φροντίδα και την ιατρική περίθαλψη των αδέσποτων. Το bazaar θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9 Μαΐου 17:00-20:00 και το Σάββατο 10 Μαΐου 11:00-16:00, στην οδό Μεταξά 46Β, στη Γλυφάδα.

Ο Σ.Π.Α.Ζ. σας προσκαλεί να δείτε και να αγοράσετε σε πολύ μειωμένες τιμές μεταχειρισμένα είδη από cd, ρούχα, παπούτσια και vintageαντικείμενα έως έπιπλα και μικροσυσκευές αλλά και να πάτε τα δικά σας αντικείμενα προς πώληση.

Είναι μια καλή ευκαιρία να «απαλλαχτούμε» από ότι δεν χρειαζόμαστε και μπορεί να το χρειάζεται ο διπλανός μας αλλά και να αγοράσουμε κάτι χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. Καθώς επίσης να γνωρίσουμε τους εθελοντές του συλλόγου, να δούμε το έργο τους και να δούμε σε ποιο βαθμό μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα και ανήμπορα τετράποδα.

Τα έσοδα από τις ενέργειες του συλλόγου πηγαίνουν κυρίως στους κτηνιάτρους για τις στειρώσεις των ζώων και για την περίθαλψή τους.

Το μότο του Σ.Π.Α.Ζ. είναι «Βοηθάμε όλοι από λίγο και όχι λίγοι από πολύ». Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και ζητά βοήθεια είναι οι εθελοντές οι οποίοι είναι λίγοι σε αντίθεση με τα αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα που καθημερινά υπάρχουν γύρω μας. «Τώρα είναι περίοδος αναπαραγωγής και τα νεογέννητα πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. Δυστυχώς όμως η πιο συνηθισμένη κρυψώνα τους είναι οι κάδοι σκουπιδιών που τα πετάνε οι συμπολίτες μας. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία και γι’ αυτό ζητάμε βοήθεια», αναφέρει εθελόντρια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου στοPeoplegreece.com.

spaz-bazaar, peoplegreece

Λίγα λόγια για τον Σ.Π.Α.Ζ.

Ο Σ.Π.Α.Ζ. (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1987. (Aριθμ.Πρωτοδικείου Αθηνών 773/1987) που δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αττικής με έδρα τη Γλυφάδα. Λειτουργεί καθαρά με τη συμβολή εθελοντών, με επικεφαλής μία επιτροπή από 5 εκτελεστικά μέλη και το 90% των εσόδων του δαπανάται σε στειρώσεις αδέσποτων και σε παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σε επείγοντα περιστατικά. Ο ΣΠΑΖ επικεντρώνεται στην εργασία ως μία αποτελεσματική τοπική ομάδα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, άλλες φιλοζωικές ομάδες και πολίτες , με κοινό στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων.

Από το 1987, ο ΣΠΑΖ έχει στειρώσει πάνω από 25.000 γάτες και σκυλιά. Ο στόχος του ΣΠΑΖ είναι ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων μέσω των στειρώσεων και βρίσκοντας σπίτια σε όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα. Ο ΣΠΑΖ ενθαρρύνει την υπεύθυνη ιδιοκτησία αδέσποτων ζώων – έχουμε εκτυπώσει φυλλάδια σε μια σειρά θεμάτων και είναι διαθέσιμα δωρεάν.

Ο ΣΠΑΖ αντιτίθεται στη χρήση ζώων σε πειράματα, τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους, τσίρκα, ζώα που εκτρέφονται σε κλουβιά ,ζώα που πωλούνται στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων, σκυλιά που αλυσοδένονται , σκυλιά που τηρούνται συνεχώς στα μπαλκόνια, απάνθρωπη μεταφορά των αγροτικών ζώων, απάνθρωπες πρακτικές σε σφαγεία, απάνθρωπη μεταχείριση των εκτρεφόμενων ζώων, το κυνήγι, χρήση παγιδών, χρήση δηλητηρίων για τα ζώα, εγκατάλειψη των κατοικίδιων ζώων στους δρόμους, εμπόριο άγριων ζώων , κυνοδρομίες, ταυρομαχίες, εκτροφή ζώων για τη γούνα τους και την κακομεταχείριση των ζώων γενικά.

Δουλεύουμε στους δρόμους. Δεν έχουμε καταφύγιο και είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία ενός τέτοιου καταφυγίου. Δεν έχουμε ούτε γραφεία ούτε οποιαδήποτε κλινική. Έχουμε επικεντρωθεί στην εργασία σε τοπικές γειτονιές, παρέχοντας πόρους για τα μέλη της ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τα ζώα στην περιοχή τους μέσω ιδιωτικών κτηνιάτρων.

Το εισόδημα μας προκύπτει από συνδρομές, δωρεές, τους κουμπαράδες μας που φιλοξενούνται σε διάφορα καταστήματα και το 2ήμερο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.

Ο ΣΠΑΖ έχει διανείμει χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια σε όλη τη χώρα για την καλή διαβίωση των ζώων σε φιλοζωικές ομάδες και μεμονωμένα άτομα σε μια σειρά θεμάτων. Είμαστε αφοσιωμένοι στην εκπαίδευση της νέας γενιάς στην Ελλάδα, στην υπεύθυνη μεταχείριση των ζώων, σε συνεργασία με άλλες ομάδες καλής διαβίωσης των ζώων , προσθέτοντας τη φωνή μας στις διαμαρτυρίες ενάντια στη σκληρότητα απέναντι στα ζώα και την απαγόρευση των τσίρκων ζώων στην Ελλάδα.

Τα μέλη μας είναι η δύναμή μας.

Αν είστε μέλος του ΣΠΑΖ έχετε στειρώσει πιθανώς κάποια ζώα.
Θα πρέπει να είστε υπερήφανοι.

Τα καταφέραμε πολύ καλά!
Χρειάζεται όμως να κάνουμε πολύ δουλειά ακόμη.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΠΑΖ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!

spaz-polemikes-tehnes,spaz-bazaar, peoplegreece

Σεμινάριο αυτοάμυνας σχετικά με καταστάσεις που μπορούν να μας συμβούν στο δρόμο και πως να τις αντιμετωπίσουμε!

 Τρόποι επικοινωνίας

Facebook: https://www.facebook.com/SPAZGREECE

Site: www.spazgreece.gr

Πηγή: Peoplegreece