Ώρα για καφέ: Να πώς αυτό το ρόφημα κάνει καλό στην υγεία

Ο καφές μπορεί και να είναι το ελιξίριο της ζωής σας καθώς φαίνεται τελικά ότι αυτή η γλυκιά, γλυκιά πηγή ενέργειας στην πραγματικότητα σας κάνει πολύ καλό.

Μια ανεξάρτητη ομάδα επιστημόνων μόλις υπέβαλλε μια αναφορά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτείνοντας αλλαγές στις διαιτητικές, κατευθυντήριες γραμμές της αναφέρει η Bloomberg. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Διαιτητικών Κατευθυντήριων Γραμμών δεν είχε συζητήσει την καφεΐνη σε προηγούμενες αναφορές, αλλά αφιέρωσε χρόνο φέτος προκειμένου να εκθειάσει τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει στην υγεία ένα φλιτζάνι καφέ.

Η αναφορά της κάνει λόγο για ‘δυνατά στοιχεία’ που συνηγορούν στο ότι η κατανάλωση μιας μέτριας ποσότητας καφέ (τρία με πέντε φλιτζάνια την ημέρα, ή μέχρι 400 ml καφεΐνης) δεν θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σας. Μάλιστα, η ομάδα επιχειρηματολογεί, ότι υπάρχουν στοιχεία ότι ο καφές μπορεί να συνδράμει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιοπάθειας και της ασθένειας Parkinson. “Επομένως, η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, μαζί με τις άλλες υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές”, γράφουν οι συγγραφείς της αναφοράς. “Ο καφές είναι κάτι καλό. Δεν θέλω να επεκταθώ και να υπονοήσω ότι θεραπεύει τον καρκίνο- κανένας δεν το πιστεύει αυτό”, είπε το μέλος της επιτροπής Tom Brenna στην Bloomberg. Τα άσχημα νέα σύμφωνα πάντα με τη μελέτη; Ο Frappuccino και ο latte δεν συμπεριλαμβάνονται.

Διαβάστε ακόμη: 

Κim Kardashian: H αγωνία για τη δύσκολη εγκυμοσύνη της και οι φόβοι των γιατρών

Marisa Churchill: Διαβάστε τις πιο τέλειες συνταγές με λίγες θερμίδες από την ελληνοαμερικανίδα chef

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Σας περιμένουμε στις 14 Ιουνίου στο πρώτο #PeopleRun! Το περιοδικό People έχει γενέθλια και το γιορτάζει. Τρέχουμε 5Κ & 1Κ, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε λιχουδιές! Δηλώστε εδώ συμμετοχή.