Φάκελος αυτοβελτίωση: Πώς να μάθετε να συγχωρείτε όποιον σας πλήγωσε

Ας το παραδεχθούμε: όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας σκεφτήκαμε την εκδίκηση για άτομα που μας πλήγωσαν. Σε περίπτωση που ανταποδώσαμε το μόνο που καταφέραμε ήταν να πληγωθούμε εκ νέου. Πράγματι!

Ας ξεχάσουμε για την ώρα την τέλεια τσάντα Chanel που «βάλαμε» στο μάτι και ας κάνουμε στον εαυτό μας το καλύτερο δώρο: αυτό της συγχώρεσης.

Σκεφτείτε

Οι μνησικακίες, η δυσαρέσκεια και η πικρία είναι αρνητικά συναισθήματα και επιβλαβή για τη σωματική, ψυχική και πνευματική σας ευεξία

Ρωτήστε τον εαυτό σας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σας σε αρνητικά συναισθήματα; Θα έρθει μήπως κάποια τιμωρία για το πρόσωπο που σας πλήγωσε; Είναι βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει ό, τι συνέβη.

Δείξτε συμπόνοια

Προσπαθήστε να δείτε με τα μάτια του άλλου. Μήπως αισθήματα όπως αυτό της ζήλιας οδήγησε αυτόν που πλήγωσε σε αυτήν την κατάσταση;

Μην κρίνετε

Δεν έχουν μεγαλώσει όλοι με τις ίδιες αξίες και τους ίδιους ηθικούς κώδικες. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.  Προσπαθήστε να μην κρίνετε τους άλλους ανθρώπους σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα. Για παράδειγμα το κουτσομπολιό για εσάς δεν έχει καμία θέση στη ζωή σας όμως για κάποιους άλλους είναι τρόπος ζωής.

Αφήστε το να «πάει»

Η συγχώρεση επιτρέπει στον εαυτό σας να προχωρήσετε. Λειτουργεί ενθαρρυντικά, διαφωτιστικά και απελευθερωτικά.

Εμψυχώστε τον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να ελέγξετε πώς οι άλλοι συμπεριφέρονται, αλλά μπορείτε να ελέγξετε πώς θα αντιδράσετε εσείς δυσάρεστες συμπεριφορές.

Διαβάστε ακόμη: 

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram