Επτά tips που θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση σας

Κάντε στον εαυτό σας μια απλή ερώτηση και θα διαπιστώσετε αμέσως αν πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο ή όχι. «Πόσο θα κρατούσα κοντά μου κάποιον που θα μου μιλούσε καθημερινά όπως μιλάω εγώ στον εαυτό μου;» Αν το νούμερο είναι διψήφιο, τότε είστε σε καλό δρόμο, αν όχι ρίξτε μια ματιά σε όσα μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και υπόσχονται να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την πιο σημαντική σχέση της ζωής μας.

1. Μάθετε να λέτε «όχι».

Αυτό σημαίνει πως σε ότι λέτε «ναι» θα είναι πραγματικά σημαντικό για σας και δεν θα το κάνετε μόνο για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των άλλων. Επιπλέον είναι μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης μας να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι δεν γίνεται να είμαστε συμπαθής σε όλους, οπότε σταματήστε να το επιδιώκετε!

2. Συγχωρήστε τον εαυτό σας.

Ό μόνος τρόπος για να κάνετε βήματα προς τα εμπρός είναι να δείξετε επιείκεια στα λάθη σας. Αν ξέραμε από την αρχή τη συνταγή της επιτυχίας ναι μεν θα αποφεύγαμε τις λανθασμένες επιλογές αλλά την ίδια στιγμή θα στερούμασταν και πολλές σημαντικές εμπειρίες.

3. Σταματήστε να απολογείστε.

Ζητήστε συγγνώμη μόνο όταν έχετε πραγματικά βλάψει κάποιον. Όταν απολογείστε διαρκώς είναι σαν ζητάτε συγγνώμη για την ίδια σας την ύπαρξη. Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα, φταίτε στ’ αλήθεια για ότι κακό συμβαίνει στον κόσμο; Αν όχι διώξτε αυτό το περιττό βάρος από τους ώμους σας.

4. Βάλτε σαφή όρια.

Σας αξίζει να σας σέβονται αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αν δεν μάθετε να το διεκδικείτε, είναι πολύ πιθανό οι άλλοι να σας θεωρήσουν ηττοπαθή και υπερβολικά υποχωρητική και να προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν. Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι μας φέρονται όπως τους επιτρέπουμε να μας φέρονται.

5. Προσπαθήστε να περιβάλλεστε από θετικούς ανθρώπους.

Είναι πραγματικά εξουθενωτικό να έχουμε συνέχεια γύρω μας ανθρώπους που επιμένουν να βλέπουν την αρνητική πλευρά σε όλα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι ότι μπορούμε να επιλέγουμε εκείνους που αποτελούν τον κοντινό μας περίγυρο. Ακόμα κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε στον επαγγελματικό σας χώρο, σίγουρα θα την έχετε στην προσωπική σας ζωή.

6. Χαμογελάστε!

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και χαρίστε στον εαυτό σας το πιο πλατύ σας χαμόγελο. Αν δεν το κάνετε για σας για ποιόν αξίζει να το κάνετε; Εν τέλει, είστε ο μεγαλύτερος σας σύμμαχος συνεπώς και η σημαντικότερη σχέση που θα αναπτύξετε στη ζωή σας. Από την αλληλεπίδραση που έχετε με το πρόσωπο που συναντάτε στον καθρέφτη εξαρτάται η επιτυχία, η χαρά και η εσωτερική σας γαλήνη.