Christmas cupcakes

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Χτυπάμε το βούτυρο για 3 λεπτά πριν του προσθέσουμε την ζάχαρη και την βανίλια, μόλις ενοποιηθούν, βάζουμε τα αυγά και στη συνέχεια το γάλα και το αλεύρι με το κακάο εναλλάξ.

3. Βάζουμε το μίγμα στο ειδικό ταψί για cupcake, αφού προηγουμένως έχουμε βάλει τα ειδικά θηκάκια (χαρτάκια) για cupcake (τα γεμίζουμε έως την μέση με την βοήθεια μιας κουτάλας -scoop- για παγωτό) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για περίπου 15- 20 λεπτά.

4. Μόλις κρυώσουν τα cupcakes, ανοίγουμε την πάστα ζάχαρης και με την βοήθεια ενός στρόγγυλου coupe pâte και κόβουμε κυκλάκια.

5. Έπειτα ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη σε ενα μπολάκι με το νερό και με ενα πινέλο περνάμε πάνω από κάθε cupcake, μια μικρή ποσότητα. Στη συνέχεια κάνουμε πάνω από κάθε cupcake, ένα κυκλάκι ζαχαρόπαστας.

6. Διακοσμούμε με φύλλα από πάστα ζάχαρης που έχουμε αγοράσει έτοιμα ή έχουμε φτιάξει με την βοήθεια του κατάλληλου coupe pâte σε σχήμα φύλλου και διακοσμούμε με μια κόκκινη καραμέλα.

ΥΛΙΚΑ:

250γρ. βούτυρο
3 φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κ.σ. κακάο
Για τη διακόσμηση: 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. νερό
400γρ. πάστα ζάχαρης

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα