Τα χρήματα “αγοράζουν” την ευτυχία; – Τι λέει έρευνα του Χάρβαρντ
Group of young people cheering with fresh lemonade and eating fruits in the garden

Τελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα που έχουμε σκεφτεί αρκετές φορές στη ζωή μας, την δίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.  Συγκεκριμένα μετά από 80 χρόνια ανάλυσης και μελετών οι ερευνητές ανακάλυψαν, τι κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1938 και πήραν μέρος 724 άτομα από διάφορα οικονομικά και κοινωνικά υπόβαθρα. Οι ειδικοί μελέτησαν αυτά τα άτομα σε όλη τους τη ζωή και έφτασαν στο συμπέρασμα ότι δύο είναι οι παράγοντες  που τελικά μας κάνουν ευτυχισμένους.

Ο πρώτος παράγοντας είναι οι συναισθηματικοί δεσμοί. Φίλοι, σχέσεις, οικογένεια. Όταν δηλαδή ένα άτομο έχει γύρω του ανθρώπους που αγαπά και τον αγαπούν. Μια κατάσταση που του δίνει συναισθηματική ασφάλεια.

Ο δεύτερος παράγοντας δεν είναι τα χρήματα, αλλά μια απλή στάση ζωής: να μην ανησυχείς για μικρά πράγματα. Οι άνθρωποι που μπορούσαν να επικεντρωθούν μόνο σε αυτά που είχαν πραγματική σημασία, ήταν τελικά πιο χαρούμενοι στη ζωή τους. Ακόμη και αν δεν ήταν πλούσιοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλές έρευνες προσπαθούν να βρουν ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που φέρνουν την ευτυχία στον άνθρωπο. Κάποιες από αυτές συγκλίνουν ότι περίπου το 40% της ευτυχίας των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα