Χορός: Συμβάλλει στην απώλεια βάρους Βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία
Γυναίκες χορεύουν σε κλειστό χώρο
Credit: 123RF

Ο χορός βελτιώνει τη διάθεση και χαρίζει αυτοπεποίθηση καθώς διεγείρει επίσης γνωστικά τον εγκέφαλό σας. Μαζί με τα διάφορα οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία, ο χορός βοηθάει επίσης στην αύξηση της αυτοεκτίμησης. Τα άτομα με κοινωνικό άγχος μπορούν χορεύοντας να ξεπεράσουν το φόβο και το άγχος τους. Επίσης μέσα από τα ομαδικά μαθήματα χορού μειώνεται η μοναξιά.

Η διατήρηση της υγείας είναι σημαντική, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το βάρος ή την ηλικία σας. Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες, όπως το να πίνετε αρκετό νερό, να φοράτε αντηλιακό και να τρώτε πράσινα λαχανικά. Η άσκηση είναι επίσης σημαντική για όλους.

Γυναίκες χορεύουν σε σχολή
Credit: 123RF

Για τα άτομα που είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα και επιδιώκουν να χάσουν βάρος, μια νέα μελέτη στο mymodernmet.com, προτείνει ότι τον χορό, ως απίστευτα αποτελεσματικό στην καύση λίπους ενώ παράλληλα βοηθά στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, της ψυχικής υγείας και άλλων δεικτών ευεξίας.

Μια μεταμελέτη των αποτελεσμάτων 646 μελετών που είχαν αναφερθεί προηγουμένως εξέτασε τα αποτελέσματα του χορού. Αυτές οι μελέτες επικεντρώθηκαν σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα ή είχαν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά λίπους, όπως ορίζεται ιατρικά. Όλες οι μελέτες περιελάμβαναν προγράμματα χορού διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων. Τα αποτελέσματα της μεταμέτρησης υποδηλώνουν ότι ο χορός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για την καύση λίπους και τη μείωση της περιφέρειας της μέσης. Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες αερόβιες ασκήσεις, ο χορός είναι ολόσωμος. Αυτό επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να χορεύουν περισσότερο από όσο θα μπορούσαν να συνεχίσουν να σηκώνουν βάρη ή να ανεβοκαταβαίνουν σκάλες.

χορός οφέλη υγείας
Credit: 123RF

Ένα άλλο πολύ σημαντικό κομμάτι του χορού είναι η κοινωνικοποίηση καθώς μπορεί να γίνει ουσιαστική διασκέδαση. Σε αυτό το σημείο υπερτερεί ο χορός από άλλες πιο μοναχικές δραστηριότητες.

«Ο χορός είναι αποτελεσματικός στην απώλεια λίπους σε άτομα υπέρβαρα και παχύσαρκα και έχει σημαντική βελτίωση στη σύσταση και τη μορφολογία του σώματος», λέει ο Zhang Yaya, Ph.D. φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Χουνάν στην Κίνα. «Ως μια μορφή σωματικής δραστηριότητας που ενσωματώνει την άσκηση, την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα, ο χορός έχει έμφυτα πλεονεκτήματα στην ενίσχυση των κινήτρων για άσκηση».

Ομάδα κοριτσιών χορεύουν σε γυμναστήριο
Credit: 123RF

Αυτό το τελευταίο κομμάτι ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από το βάρος κάποιου. Ο χορός μπορεί να τονώσει τη διάθεσή του, να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να διατηρήσει την καρδιά υγιή και να μειώσει την υπέρταση — όλα αυτά προάγουν τη γενική υγεία. Μήπως τελικά, είναι καιρός να… ανέβουμε σε πίστα χορού;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα