Βασίλισσα Ελισάβετ: Ζημιές προκλήθηκαν στα πατώματα του Westminster Hall κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος
Photo by Dan Kitwood/Getty Images

Τα αρχαία πατώματα του Westminster Hall υπέστησαν ζημιές κατά το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ, αφού περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι πέρασαν μπροστά από το φέρετρο έπειτα από 14ωρη αναμονή, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αείμνηστη μονάρχη.

Μία μοκέτα είχε τοποθετηθεί στο πάτωμα μέσα στο ιστορικό παλάτι καθώς κύματα ανθρώπων συνέρρεαν επί τέσσερις ημέρες για να πουν το “ύστατο χαίρε” στη βασίλισσα Ελισάβετ, που πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι το δάπεδο του Yorkstone, ηλικίας 180 ετών, υπέστη ζημιές.

Photo Jane Barlow – WPA Pool/Getty Images

Εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων είπε στην Telegraph: “Ως συνέπεια της συνεχομένης ροής επισκεπτών μέσα στο Westminster Hall στη διάρκεια του προσκυνήματος, σημειώθηκε κάποια αποκόλληση στο πάτωμα του Yorkstone. Έχει εκθέσει κάποιες περιοχές από γυμνή πέτρα που α ενωθούν με τις γύρω περιοχές με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δεν παρουσιάζει διαρθρωτικό κίνδυνο“. Οι αποκολλήσεις σημαίνουν ότι ο χρωματισμός έχει γίνει διαφορετικός γύρω από την πέτρα, αν και ο εκπρόσωπος είπε ότι η ζημιά είναι απίθανο να γίνει μόνιμη.

Μεγάλες ανακαινίσεις έγιναν στην αίθουσα έπειτα από μια τεράστια πυρκαγιά το 1834. Την επόμενη χρονιά, όμως, ξέσπασε άλλη μια φωτιά κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η ουρά των ανθρώπων για να προσκυνήσουν το φέρετρο της βασίλισσας έφθανε τα πέντε μίλια, δηλαδή τα 8 χλμ. περίπου, με τους αξιωματούχους να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να συμμετέχουν λόγω του μήκους της.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους ανθρώπους που περίμεναν στην ουρά, είπε ότι η γιαγιά του θα είχε εκπλαγεί από τον αριθμό των ανθρώπων που περίμεναν τόσες ώρες για να προσκυνήσουν το φέρετρό της.

Αυτό είναι εκπληκτικό. Ποτέ δεν θα το πίστευε. Ακόμη και στον θάνατο τους ενώνει όλους, τους φέρνει όλους κοντά, οπότε ελπίζω όλοι να μιλάτε μεταξύ σας” είπε στους ανθρώπους που περίμεναν προσθέτοντας ότι “χάρηκα πολύ που σας είδα”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα