Βασιλιάς Κάρολος: Μήνυμα στον Ρίσι Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με τη γραβάτα του;
Ο βασιλιάς Κάρολος με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ
Ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ παρευρίσκονται στην τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28, στις 01 Δεκεμβρίου 2023 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- Photo by Chris Jackson/Getty Images

Ο βασιλιάς Καρολος συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής COP28 στο Ντουμπάι, στο περιθώριο της οποίας είχε τετ α τετ με τον Βρετανό πρωυθυπουργό.

Ο Ρίσι Σούνακ απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε ο Omid Scobie στο βιβλίο του για τα Ανάκτορα. Μάλιστα, έπλεξε το εγκώμιο του βασιλιά, λέγοντας ότι είναι “ευτυχής” που ο μονάρχης είναι στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα. Παραλληλα, εγκωμίασε “τον σεβασμό που χαίρει αυτός για το θέμα αυτό σε όλο τον κόσμο”.

Ωστόσο, στο τετ α τετ με τον βασιλιά, τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να κάνει εμφάνιση με την αγαπημένη του, ελληνικότατη σημαία.

Με αυτήν εθεάθη και πριν από λίγες ημέρες και αυτήν επέλεξε να φορέσει και στη σύνοδο για το κλίμα. Και ενώ ο βασιλιάς δεν έλαβε δημοσίως θέση για το διπλωματικό ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, και μόνο η γραβάτα του έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ρίσι Σούνακ.

Ο Ρίσι Σούνακ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μέσα στη Μεγάλη Βρετανία, όταν ακύρωσε τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, λίγο νωρίτερα, είχε κάνει δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με τον Βρετανό ομόλογό του να δείχνει, προφανώς, την ενόχλησή του.

Γνωστός Φιλέλληνας ο βασιλιάς Κάρολος, μάλλον θέλησε να εκφράσει με τη γραβάτα του τη δική του θέση στο ζήτημα. Ο βασιλιάς φέρεται να αγόρασε τη γραβάτα με την ελληνική σημαία σε μία από τις επισκέψεις του στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από το ‘Pagoni Maison des Cravates’, την πολυτελή μπουτίκ στο Κολωνάκι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα