Τρανς γυναίκα στέφθηκε Μις Ολλανδία για πρώτη φορά στη χώρα – Στη μάχη για τον τίτλο της Μις Υφήλιος
Credit: Rikkie Valerie Kollé/Instagram

Ιστορία έγραψε η Rikkie Valerie Kolle, 22 ετών, μία γυναίκα τρανς, αφού κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς της Ολλανδίας και τώρα θα διεκδικήσει το στέμμα της Μις Υφήλιος.

Η Μις Ολλανδία έδειχνε φοβερά συγκινημένη τη στιγμή που παραλάμβανε το στέμμα από την προκάτοχό της Ona Moody και την απερχόμενη Μις Υφήλιος R’Bonney Gabriel από τις ΗΠΑ.

Το μοντέλο στέφθηκε νικήτρια ενώ οι συνυποψήφιες τη χειροκροτούσαν θερμά. Αργότερα με ανάρτηση στο Twitter γιόρτασε την ιστορική νίκη της: “ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!”

Ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος 2023 θα διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Δεκέμβριο, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, και θα δούμε διαγωνιζόμενες από 24 χώρες να μάχονται για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η σταρ θα είναι η δεύτερη τρανσέξουαλ γυναίκα που θα διαγωνιστεί ποτέ για τον τίτλο της Μις Υφήλιος.

Το 2018 η Angela Ponce από την Ισπανία έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που διεκδίκησε τον τίτλο της Μις Υφήλιος.

Τότε δήλωσε στο NBC ότι “ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί” ότι θα έφτανε στην τελική φάση.

Οι τρανσέξουαλ διαγωνιζόμενες μπορούν να διεκδικήσουν το στέμμα από το 2012.

Η Ταϊλανδή επιχειρηματίας και συνήγορος Anne Jakrajutatip, η οποία αγόρασε την οργάνωση Miss Universe τον Οκτώβριο του 2022, ταυτοποιείται επίσης ως τρανσέξουαλ.

Το σύστημα των καλλιστείων ανήκε προηγουμένως στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Jakrajutatip υποσχέθηκε να συνεχίσει την κληρονομιά των καλλιστείων για την ενδυνάμωση των γυναικών και να “εξελίξει το εμπορικό σήμα για την επόμενη γενιά”.

Και νωρίτερα φέτος η Daniela Arroyo González, η οποία είναι ανοιχτά τρανσέξουαλ, επιλέχθηκε να διαγωνιστεί στον διαγωνισμό του Πουέρτο Ρίκο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα