Κορίνα Τσοπέη: Σπάνια φωτογραφία της πρώτης Ελληνίδας Μις Υφήλιος σε ηλικία 20 ετών

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία η Κορίνα Τσοπέη ποζάρει δύο μήνες μετά την ανάδειξή της σε Μις Υφήλιος στο Μαϊάμι το 1964. Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή ποζάρει με μαθητές και παίκτες του football και τον προπονητή τους Harold Sawyers κατά την επίσκεψη της στις 4 Οκτωβρίου του 1964 στο Miami High School στα πλαίσια των εμφανίσεων της ως εστεμμένη.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η 20χρονη Ελληνίδα καλλονή Κορίνα Τσοπέη με μαθητές και παίχτες του football και τον προπονητή τους Harold Sawyers κατά την επίσκεψη της στις 4 Οκτωβρίου του 1964 στο Miami High School στα πλαίσια των εμφανίσεων της ως εστεμμένη, δύο μήνες μετά την κατάκτηση του τίτλου της ωραιότερης γυναίκας στον κόσμο που διεξήχθη στο Μαϊάμι. Κατά την παραμονή της στο σχολείο, όλοι εντυπωσιάζονται από την ομορφιά, την ευγένεια και το υπέροχο χαμόγελο της και στην συνέχεια επισκέπτεται το σπίτι ενός εκ των μαθητών, του Ελληνοαμερικανού George Makras, του οποίου η μητέρα είναι η μεταφράστρια σε πολλές από τις εμφανίσεις της. Από την νεαρή ηλικία εκφράζει την επιθυμία να ταξιδέψει στην Αμερική και τα ελληνικά καλλιστεία αποτελούν γι’ αυτήν το διαβατήριο για να κατακτήσει το όνειρο.

Μετά την στέψη της ως η ομορφότερη Ελληνίδα στον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 20 Ιουνίου του 1964 στα “Αστέρια” της Γλυφάδας, καταφθάνει στην Αμερική όπου μένει έκπληκτη από την εικόνα που αντικρίζει με τα πελώρια κτίρια και έναν ζωντανό κόσμο όπως η ίδια είχε ερωτευθεί μέσα από το πανί. Την βραδιά της κατάκτησης του διεθνούς τίτλου αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη καθώς με το συγκεκριμένο γεγονός η πατρίδα της ακούγεται σε όλο τον πλανήτη και στην συνέχεια αποφασίζει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Με την βοήθεια του προέδρου της κιν/φικής εταιρείας 20th Century Fix Σπύρου Σκούρα, συμμετέχει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μέχρι και το 1967 όπου μετά τον πρώτο γάμο της αποφασίζει να απομακρυνθεί από την δημοσιότητα και να αφοσιωθεί στον σύζυγο και τους τρεις γιους της. Παράλληλα ασχολείται ενεργά σε φιλανθρωπικούς συλλόγους για άπορα και κακοποιημένα καθώς και με παιδιά με λευχαιμία και ειδικές ικανότητες.

Μετά το διαζύγιο της ακολουθεί ένας δεύτερος γάμος στο Μαλιμπού με τον γνωστό ατζέντη του Χόλιγουντ Freddy Field. Στις συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα φροντίζει να δει κάθε φορά αγαπημένα πρόσωπα, απολαμβάνοντας παράλληλα τον ήλιο, την θάλασσα και τις ομορφιές της πατρίδας της. Ένα σπάνιο και ξεχωριστό πλάσμα με απίστευτη ευγένεια και ποιότητα και μια ασύλληπτη ομορφιά στην οποία υποκλίθηκε ολόκληρος ο πλανήτης.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα