Μίμης Φωτόπουλος: Η σπάνια φωτογραφία του σε ηλικία 19 ετών

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία ο Μίμης Φωτόπουλος ποζάρει στην πρώτη καλλιτεχνική του φωτογράφιση το 1932,

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο 19χρονος Μίμης Φωτόπουλος στην πρώτη καλλιτεχνική του φωτογράφιση το 1932 όπου παράλληλα με τις σπουδές του στην υποκριτική κάνει και το θεατρικό του ντεμπούτο στην παράσταση “Λοκαντιέρα” του Γκολντόνι με τον θίασο “Καλλιτεχνικόν Θέατρον Αθηνών” του Μιχάλη Κουνελάκη (θείος της γνωστής ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη).

Ένα χρόνο νωρίτερα, με την ολοκλήρωση των μαθητικών του σπουδών, δίνει εξετάσεις στην Γεωπονική όπου αποτυγχάνει και στην συνέχεια εισάγεται στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών παράλληλα με την εισαγωγή του στην σχολή του Εθνικού. Μετά από έξι μήνες φοίτησης, αποχωρεί από το Παν/μιο και αργότερα και από το Εθνικό για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Δραματική Σχολή του Μιχάλη Κουνελάκη. Ο τελευταίος υπήρξε ένας σημαντικός σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεατρικός κριτικός που προσπάθησε μέσα από την θητεία του ως καθηγητής υποκριτικής να καθιερώσει νέες σκηνοθετικές τάσεις επηρεασμένες από τις σπουδές του στο εξωτερικό, επιλέγοντας για τις παραστάσεις του μαθητές από την δική του σχολή.

Ο μεγάλος Έλληνας κωμικός συνεχίζει την θεατρική του πορεία στα θρυλικά μπουλούκια της εποχής περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα όπου θα αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες ζωής και τέχνης που θα αποτελέσουν την βάση για να χτίσει την μετέπειτα σπουδαία καριέρα του. Όπως θα δηλώσει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του, μέχρι και την ηλικία των 33 ετών η ζωή του δεν ήταν σπαρμένη με βάγια αλλά με αγκάθια όπου μέσα από την έντονη αντιστασιακή του δράση θα βιώσει τις σκληρές συνθήκες και τις φρικαλεότητες του πολέμου και την εξορία του στην συνέχεια στην Ελ Ντάμπα της Αιγύπτου.

Ο “Σοφός μάγκας” του ελληνικού θεάτρου και κιν/φου με τις αξέχαστες ερμηνείες και το αξεπέραστο και αμίμητο στυλ, υπήρξε μια πολυτάλαντη μορφή με βαθιά καλλιέργεια και παιδεία που ασχολήθηκε επίσης με τα εικαστικά, την ποίηση και την λογοτεχνία, κατακτώντας μέσα από την αυθεντικότητα, την στάση ζωής και την αλήθεια του, τις καρδιές του κοινού με τρόπο πραγματικά ξεχωριστό και συγκινητικό.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα