Tom Verlaine: Πέθανε στα 73 του ο “νονός” της punk και frontman των Television
Credit: @TELE_VISION_TV/Twitter

Νέα μεγάλη απώλεια για τον χώρο της μουσικής καθώς έφυγε από τη ζωή ο Tom Verlaine, ιδρυτικό μέλος και frontman των Television, στα 73 του χρόνια, ο οποίος θεωρείτο και ο “νονός” της punk μουσικής.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρωτοπόρος της μουσικής σκηνής της punk στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70, πέθανε το Σάββατο στο Μανχάταν, έπειτα από μία σύντομη ασθένεα, όπως ανέφερε η Jesse Paris Smith, κόρη της πρώην συντρόφου του Verlaine και συνεργάτιδάς του, Patti Smith.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του μουσικοί, φίλοι και γνωστοί έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο μουσικό στα social media. Η Patti Smith, 76 ετών, ανέβασε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία των δυο τους στο Instagram. “Αυτή είναι μια εποχή που όλα έμοιαζαν πιθανά. Αντίο Tom, ψηλά το Ωμέγα“, έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Επίσης, ο Billy Idol, εμβληματική μορφή της punk, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: “Λυπήθηκα με την είδηση του θανάτου του Tom Verlaine των Television που πέθανε σήμερα. Έκανε απίστευτη μουσική που επηρέασε πολύ την punk rock σκηνή των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στη δεκαετία του ’70.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα