Βασιλιάς Κάρολος: Θέλει τον Harry στην τελετή στέψης του – Γιατί αντιδρά ο William
Photo by Chris Jackson/Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι να μεσολαβήσει για μια συμφωνία που θα επιτρέψει στον Harry να παραστεί στη στέψη του, αλλά φέρεται να αντιδρά ο William, σύμφωνα με τη Mail on Sunday.

Ο Κάρολος θέλει από τον Justin Welby να συνάψει συμφωνία με τους δύο γιους του, που βρίσκονται σε “πόλεμο’, η οποία θα επέτρεπε στον Harry και τη σύζυγό του Meghan να παραστούν στην τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ τον Μάιο, αναφέρουν ανώτερες πηγές προσκείμενες στο Παλάτι Λάμπεθ.

Οι εικασίες ήταν έντονες για το εάν οι Σάσεξ θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Harry, με τα οποία επιτέθηκε σε ανώτερα μέλη της βασιλικης οικογένειας.

Αυτή η είδηση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι ο Κάρολος σκέφτεται να δώσει τη δική του συνέντευξη ενόψει της τελετής στέψης. Ο βασιλιάς λέγεται ότι πιστεύει πως η απουσία του Harry και της Meghan από τη στέψη θα αποσπούσε περισσότερο την προσοχή από την παρουσία τους, γι’ αυτό είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις για να τους πείσει να παρευρεθούν.

Αλλά ο William φαίνεται ότι ανησυχεί πως ο αδελφός του θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να οργανώσει ένα “κόλπο” που θα επισκίαζε την εκδήλωση.

Πηγές λένε ότι ο Harry θα μπορούσε να έχει εγγυημένη θέση στο Αββαείο ή μια άτυπη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να διατηρήσει τους τίτλους του ως κίνητρο για να παρευρεθεί. Ωστόσο, ο William φοβάται ότι, εκτός εάν η επίσκεψη του Harry είναι αυστηρά προγραμματισμένη, θα μπορούσε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας.

Μια πηγή είπε: “Το θέμα της ουσίας είναι αν θα παρευρεθούν στη στέψη και αν παραστούν, υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις. Η οικογένεια είναι διχασμένη και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Harry δέχεται συμβουλές να μην συμφωνήσει σε τίποτα σε αυτήν τη φάση και να “παίξει πολύ” μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι που δυσκολεύει πολύ τις διαπραγματεύσεις μαζί του.

Το στρατόπεδο του Harry κατέστησε σαφές ότι η ιδέα ότι απλώς θα παρευρεθεί στη στέψη και θα έχει τη δική του συμπεριφορά, αλλά στη συνέχεια θα του αφαιρέσουν τους τίτλους του, ήταν εντελώς απαράδεκτη.

Ενώ μπορεί να αποφασίσει κάποια στιγμή να απορρίψει τους τίτλους του με δική του θέληση, αντιτίθεται στην ιδέα να τού τους αφαιρέσουν με τη βία. Αγανακτεί που μαζί με τον Andrew είναι αποτυπωμένοι στην κοινή γνώμη ως οι δύο “προβληματικοί πρίγκιπες”, όταν θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές“.

Το βράδυ του Σαββάτου, τόσο το Παλάτι Λάμπεθ όσο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ μια πηγή κοντά στον πρίγκιπα William είπε ότι δεν γνώριζαν τέτοιες διαπραγματεύσεις για τη στέψη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα