Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε η Ντίνα Κώνστα

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook ότι η γνωστή ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 7 το πρωί.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας: ““Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο ! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί.. Ντινακι μας , που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ”

Ποια ήταν η Ντίνα Κώνστα

Γεννήθηκε στη Σάμο, στις 31 Δεκεμβρίου 1938. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές εποτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» αλλά και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την εκπληκτική ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή ήταν αυτοκαταστροφικό άτομο.

Λέγεται ότι η Ντίνα Κώνστα έπασχε από άνοια και βρισκόταν σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso τον Απρίλιο. Όπως αναφερόταν στο ίδιο δημοσίευμα, πριν από έναν χρόνο, η ηθοποιός αποφάσισε με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού να φύγει από την Αθήνα και το διαμέρισμά της στο Παγκράτι και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος εκτός Αττικής.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα