Θεοδώρα Δούρου: Η 29χρονη “Αμαζόνα” των Mirage που φυλά τους ελληνικούς αιθέρες

Η Ελληνίδα πιλότος, Θεοδώρα Δούρου, από την Μαλεσίνα Φθιώτιδας, ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν μία πολυήμερη εκπαίδευση σε διάφορα ακραία σενάρια και πολύ προωθημένες τακτικές εναέριας μάχης.

Η 29χρονη πιλότος -Υποσμηναγός (Ι), εντυπωσίασε με τις ικανότητές της και την απόδοσή της στις εξαιρετικά δύσκολες ασκήσεις που διεξάγονται σε αυτή την κορυφαίου επιπέδου άσκηση.

Η πρόσφατη άσκηση ATLC (Advanced Tactical Leadership Course), πραγματοποιήθηκε στα Εμιράτα. Συμμετείχαν οι κορυφαίοι πιλότοι από χώρες όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σαουδική Αραβία και ως παρατηρητές η Αυστραλία και η Ινδία.

Η χώρα μας συμμετείχε με τρία Mirage 2000-5, καθώς και με το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης.

Η μάχιμη πιλότος έχει πολλές συμμετοχές σε αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη και κλείδωσε “στόχο”, αρκετές φορές στις εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο.

Ποια είναι η Θεοδώρα Δούρου

Η 29χρονη Θεοδώρα είναι η πλέον μάχιμη γυναίκα χειριστής μαχητικού αυτή την στιγμή καθώς έχει ήδη συμμετάσχει αρκετές φορές σε αερομαχίες με τα μαχητικά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έχοντας καταγράψει και αρκετά «kills».

Το κίνητρό της για να γίνει πιλότος μαχητικού ήταν η αγάπη για την πτήση βλέποντας τα αεροσκάφη να πετούν πάνω από το χωριό της την Μαλεσίνα Φθιώτιδας.

Πριν από λίγους μήνες, η Θεοδώρα Δούρου, έδωσε συνέντευξη στο MEGA, μιλώντας για την αγάπη της για τα αεροπλάνα.

«Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα δημιουργήθηκε από την παιδική μου ηλικία, όταν έβλεπα να περνούν από το χωριό μου. Μεγαλώνοντας θαύμαζα πολύ το επάγγελμα και όταν έμαθα για την σχολή Ικάρων αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω ιπτάμενη στα μαχητικά».

Οι συνάδελφοί της την χαρακτηρίζουν «αντράκι» και με τις ικανότητές της, έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμησή τους.

«Ο κίνδυνος είναι μέρος αυτό του επαγγέλματος και καλούμαστε καθημερινά να το αντιμετωπίσουμε. Στην Πολεμική Αεροπορία δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Στον κοινωνικό μου περίγυρο υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν με έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν ιπτάμενες στα μαχητικά» τόνισε η νεαρή Υποσμηναγός.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα