Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο παππούς μου είχε παίξει με τον Πελέ
Credit: Stefanos Tsitsipas/Instagram

O Στέφανος Τσιτσιπάς τίμησε τον σπουδαίο Πελέ που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 82 ετών στο νοσοκομείο “‘Αλμπερτ Αϊνστάιν” έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο Έλληνας τενίστας, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram, γράφει για την εποχή που ο παππούς του βρέθηκε αντίπαλος του θρύλου των γηπέδων, ενώ εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Βραζιλιάνο “βασιλιά” της μπάλας.

Παρ’ όλο που γεννήθηκα το 1998 και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω αυτοπροσώπως τον Πελέ να παίζει, ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του. Το ταλέντο και η δεξιοτεχνία του στο γήπεδο ήταν πραγματικά θρυλικά, ενώ το συγκλονιστικό του παιχνίδι τον έκανε σύμβολο σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάντα με γοήτευε η ιστορία του και ο αντίκτυπός του στο άθλημα του ποδοσφαίρου, και ένα από τα λίγα όνειρά μου ήταν πάντα να τον συναντήσω από κοντά και να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για το παιχνίδι” γράφει μεταξύ άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνεχίζει:

“Ο παππούς μου, ο οποίος είχε την τύχη να παίξει εναντίον του Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία, μιλούσε πάντα θετικά γι’ αυτόν. Είπε ότι ο Πελέ ήταν ένας πραγματικός πρεσβευτής για το άθλημα και ότι ο συνδυασμός των δεξιοτήτων, του ταλέντου και του αθλητικού ήθους του τον έκανε ασύγκριτο σε σχέση με όλους τους παίκτες της εποχής του. Είπε ότι ήταν τιμή του που μπόρεσε να αγωνιστεί απέναντι σε έναν τόσο σπουδαίο αθλητή και ότι έπαιζε πάντα με επίπεδο και αξιοπρέπεια”.

Ο σταρ του τένις συμπληρώνει: “Για εμένα ο Πελέ αντιπροσωπεύει οτιδήποτε είναι σπουδαίο στον αθλητισμό. Η αγάπη του για το παιχνίδι και η όμορφη ψυχή του δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων ήταν αρκετά τυχεροί να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι το ταλέντο του.

Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει αθλητές και θαυμαστές για τις επόμενες γενιές και ο αντίκτυπός του στο άθλημα του ποδοσφαίρου δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο κόσμος αγαπά τον Πελέ!”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα