Σταμάτης Γαρδέλης: Σάλος από τις δηλώσεις του για τους βιασμούς – Χαρακτήρισε “καημενούλη” τον Φιλιππίδη

Θύελλα αντιδράσεων στα social media και όχι μόνο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη στην κάμερα του “Πρωινού” για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τους βιασμούς.

“Έχω μια προσωπική άποψη για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Θεωρώ ότι είναι ένας ηθοποιός που κάθε 100 χρόνια βγαίνει στην Ελλάδα. Δεν είμαστε φίλοι, αλλά όσες φορές τον έχω δει τρελαίνομαι, είναι φοβερός ηθοποιός. Ο καημενούλης έχει και θέμα υγείας. Και τα κορίτσια δεν είναι καημένα; Τι να πω; Δεν είμαι και δικαστής. Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική. Όταν ένας άνθρωπος είναι πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι κραυγαλέα. Όταν είσαι στην κορυφή ξυπνάς ζήλειες, φθόνο κι απωθημένα. Λογικό να ανησυχεί η γυναίκα του και ο γιος του. Έχει στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον του. Να δείξουμε λίγο ανθρωπιά στην ιστορία και ας πάρει το δρόμο του το πράγμα. Πέσαμε όλοι πάνω του, τον σκίσαμε. Αν έχει φταίξει βεβαίως”, τόνισε ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς:

“Ο Μητροπολίτης Δωδώνης νομίζω ότι έκανε κακή διατύπωση για τους βιασμούς. Όταν γίνεται ένας βιασμός και η βιασθείσα συνεχίζει να είναι ή να δουλεύει με τον βιαστή, αυτό δεν λέγεται βιασμός, υπάρχει συναίνεση. Όταν γίνεται η πράξη, εκείνη τη στιγμή την καταγγέλλεις. Το να υποχωρείς σε ένα βιασμό για να έχεις ένα αντίκρισμα να συνεχίσεις τη δουλειά σου, αυτό δεν λέγεται βιασμός”.

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα, ο οποίος τόνισε: «Όταν λες πως όταν υπάρχει μια εξακολουθητική σεξουαλική συνεύρεση δεν είναι βιασμός και πας στη δουλειά… Αν πας στη δουλειά και με αυτόν που συνευρίσκεσαι είναι ο διευθυντής σου ή ο προϊστάμενός σου, ο οποίος σε έχει απειλήσει ότι αν δεν του κάτσεις, Σταμάτη μου, θα σε διώξει από τη δουλειά, λέγεται βιασμός, Σταμάτη μου, δεν λέγεται σεξουαλική πράξη με συναίνεση».

Η Φωτεινή Πετρογιάννη υπογράμμισε με τη σειρά της: “Υπάρχουν και πολλές γυναίκες που βιάζονται μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, κακοποιούνται και βιάζονται νυχθημερόν. Να μας δώσει ο κύριος Σταμάτης Γαρδέλης με όλη αυτή την τρικυμία που έχει για κάποιο λόγο ένα manual διαχείρισης βιασμού, να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής. Πότε θα αντιδρά το θύμα, πότε είναι βιασμός και πότε δεν είναι. Είπε και ξεκάθαρα ότι όλο αυτό στον Πέτρο Φιλιππίδη συμβαίνει γιατί ξύπνησε τη ζήλεια, το φθόνο, τα απωθημένα των ανθρώπων”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα