Rizz: Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2023 – Γνωρίζετε τι σημαίνει;
Η λέξη της χρονιάς για το 2023
Credit:123RF

Το «rizz» που διαδόθηκε στο TikTok από τη λεγόμενη «Generation Z», ανακηρύχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2023 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Πρόκειται ουσιαστικά για «διαδικτυακή αργκό» που χρησιμοποιείται κυρίως από νέους και παραπέμπει στη… γοητεία που ασκεί κάποιος ή την έλξη.

Τι σημαίνει “rizz”

Η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται μαζικά στο διαδίκτυο με το hashtag “rizz” να έχει δισεκατομμύρια αναφορές στο TikTok. 

Σύμφωνα με το Oxford University Press, το οποίο εκδίδει το Oxford English Dictionary, ορίζεται ως το στιλ, η γοητεία ή η ικανότητα να προσελκύει κανείς κάποιον.

Θεωρείται ότι είναι μια συντομευμένη μορφή της λέξης «charisma». Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ρήμα, σε φράσεις όπως «rizz up» με την έννοια του «ξελογιάζω».

Άλλες λέξεις που μπήκαν στη λίστα των φιναλίστ ήταν το «Swiftie», δηλαδή θαυμαστής της Taylor Swift, το «beige flag», δηλαδή κάτι που δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, αλλά σου τραβά την προσοχή για λίγο και το «situationship», δηλαδή μια ρομαντική ή ερωτική σχέση, που δεν είναι δεσμευτική.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Oxford Languages, Casper Grathwohl, λέξεις και φράσεις που προέρχονται από την κουλτούρα του διαδικτύου «γίνονται όλο και περισσότερο μέρος της καθημερινής δημοτικής γλώσσας».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα