Ρίκα Διαλυνά: Όταν η Ελληνίδα καλλονή είχε επιλεγεί ως μοντέλο για την “κόρη του Μίδα” – Σπάνια φωτογραφία

Η Ρίκα Διαλυνά υπήρξε μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες ηθοποιούς, με διεθνή καριέρα. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία της, όπου ποζάρει στο ατελιέ του γλύπτη Σαρλ Ντε Ντελμπλ το 1966 κατά την διάρκεια της φιλοτέχνησης ενός γλυπτού που θα αναπαριστά την πριγκίπισσα Μεδίνα, κόρη του Μίδα του Βασιλιά της Φρυγίας, όπου σύμφωνα με τον μύθο ότι έπιανε το έκανε χρυσάφι.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Ρίκα Διαλυνά με τον γλύπτη Σάρλ Ντε Τέμπλ στο ατελιέ του στο Λονδίνο το 1966 κατά την διάρκεια της φιλοτέχνησης ενός γλυπτού που θα αναπαριστά την πριγκίπισσα Μεδίνα, κόρη του Μίδα του Βασιλιά της Φρυγίας, όπου σύμφωνα με τον μύθο ότι έπιανε το έκανε χρυσάφι.

Ο Μεξικανός καλλιτέχνης ο οποίος γίνεται παγκόσμια γνωστός για τα γλυπτά του και τις δημιουργίες του από χρυσό και πολύτιμους λίθους, αναζητά μια κοπέλα που θα τον εμπνεύσει για την δημιουργία ενός ολόσωμου αγάλματος με ολόχρυσο κεφάλι και δύο διαμάντια που θα κυλούν από τα μάτια σαν δάκρυα, απαθανατίζοντας την Μεδίνα σαν ένα αιώνιο σύμβολο ομορφιάς και αγνότητας. Μετά από πολύμηνη αναζήτηση σε όλο τον κόσμο όπου παρήλασαν μπροστά του εκατοντάδες κοπέλες, βρίσκει αυτό ακριβώς που οραματίζεται στο πρόσωπο της Ρίκας Διαλυνά, εντυπωσιασμένος από την ξεχωριστή ομορφιά και το καλλίγραμμο σώμα της για το οποίο όπως αναφέρει έχει τις “χρυσές αναλογίες” για το δημιούργημα του.

Την περίοδο αυτή η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός διαμένει στην Ιταλία όπου συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου και παράλληλα ταξιδεύει στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας “Διπλοπενιές”. Η τελική συμφωνία κλείνεται μεταξύ τους στο Λονδίνο όπου το γεγονός λαμβάνει τεράστια δημοσιότητα με δεκάδες πρωτοσέλιδα και τον Αγγλικό τύπο να κάνει αναφορές στο πρόσωπο της ως “Μια θεά από ατόφιο χρυσάφι” και “Μια χρυσή πριγκίπισσα στην πόλη του Λονδίνου”. Στόχος επίσης του καλλιτέχνη είναι η δημιουργία μιας έκθεσης με την ονομασία “Medina Collection”, ενώ παράλληλα ξεκινά τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα.

Δυστυχώς ένα τραγικό συμβάν στην συνέχεια θα είναι ο λόγος που δεν θα δημιουργηθεί ποτέ το γλυπτό καθώς η σύζυγός του θα φύγει ξαφνικά από την ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα στην Νέα Υόρκη, γεγονός που θα οδηγήσει τον ίδιο σε νευρικό κλονισμό και την ψυχική του κατάρρευση για πολλά χρόνια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα