Προσωπικός γιατρός: Βήμα – βήμα η διαδικασία εγγραφής των πολιτών – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παράταση ενός μήνα δόθηκε για την εγγραφή των πολιτών στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού, το νέο θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση προέβλεπε πως οι εγγραφές των πολιτών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού θα ξεκινούσαν την 1η Ιουλίου. Τώρα, η διαδικασία μεταφέρεται στις αρχές Αυγούστου, με προοπτική την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγεγραμμένοι πολίτες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε και η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψήφιων “προσωπικών γιατρών” για την εγγραφή τους στο νέο σύστημα. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 400 γιατροί, ενώ στο σύστημα εντάσσονται αυτομάτως 2.500 παθολόγοι, γενικοί και οικογενειακοί γιατροί του δημόσιου τομέα. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Ωστόσο στην περίπτωση που ο προσωπικός γιατρός, θα πρέπει να πηγαίνει κατ’ οίκον επίσκεψη, ο ασθενής θα πληρώνει κανονικά. Η επίσκεψη καθορίζεται με βάση το τιμολόγιο που χρεώνει ο κάθε ιδιώτης γιατρός ξεχωριστά.

Η επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό θα διαρκεί 15 λεπτά. Τα ραντεβού θα κλείνονται από τους ασθενείς – πολίτες μέσω της ΗΔΙΚΑ, του ψηφιακού δηλαδή συστήματος από το οποίο θα ρυθμίζονται όλα τα ραντεβού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όμως ο πολίτης δεν θα πληρώνει επίσκεψη ακόμη κι αν ο προσωπικός του γιατρός τον δει εκτός ωραρίου. 

Επιμέλεια Αθηνά Δαβαρία

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα