Πέτρος Τατσόπουλος: Ο Παΐσιος ήταν διαταραγμένος – Διατεινόταν ότι μιλούσε με σαύρες
Πέτρος Τατσόπουλος

Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινό Σουσού”. Ο γνωστός συγγραφέας έκανε μια ανάρτηση στα social media σχετικά με τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Άγιος Παΐσιος. Τα όσα έγραψε ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από το ποίμνιο της Εκκλησίας, με τον Πέτρο Τατσόπουλο να εμμένει στις απόψεις του.

«Κάποιος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες απόψεις, δημιουργεί ένα σκιάχτρο των απόψεων αυτών και πολεμά αυτό το σκιάχτρο. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν η ιστορία του Παΐσιου παρουσιαζόταν ως ένα θρησκευτικό παραμύθι. Αντιθέτως, πλασαρίστηκε ως ιστορική σειρά και εκεί είπα: ώπα» ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος και συνέχισε:

«Όταν όμως μέσα στη σειρά αποδέχεσαι ότι πχ ο Παΐσιος συνομιλεί με έναν φοιτητή βιολογίας για τον Δαρβίνο και να του λέει ότι όλα αυτά είναι βλακείες… ο Παΐσιος που πήγε μέχρι την Γ’ Δημοτικού. Λέει ότι όλα ξεκίνησαν με τον Αδάμ και την Εύα και τα λοιπά. Ζητάει μάλιστα ένα σημάδι από τον Θεό».

«Σε όλους μας όσοι πιστεύουμε έχει συμβεί να πούμε: δώσε μου ένα σημάδι, Παναγία μου. Εμένα μου έχει συμβεί», είπε η Ελένη Τσολάκη.

«Ελένη μου, αυτό το λέμε παραμύθι. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαταραγμένοι άνθρωποι που μπορεί να βλέπουν πράγματα. Εγώ αντιμετωπίζω τα πάντα με βάση τη λογική», απάντησε ο Πέτρος Τατσόπουλος με το πάνελ να αντιδρά.

«Δεν έχω δικαίωμα να πιστεύω όπου θέλω κι όπως θέλω; Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου» ρώτησε η Ελένη Τσολάκη, με τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο να λέει: «Γιατί η πίστη να θεωρείται αποβλάκωση;».

Και κατέληξε ο Πέτρος Τατσόπουλος: «Ο Παΐσιος ήταν ένας καλοκάγαθος καλόγερος, ο οποίος όμως ήταν εμφανώς διαταραγμένος, γιατί διατεινόταν ο ίδιος ότι μιλούσε με σαύρες, ότι έκανε συζητήσεις και του απαντούσαν οι σαύρες. Αυτόν τον έχουν κάνει ένα brand στο όνομα του οποίου κάποιοι έχουν πλουτίσει».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα