Πέθανε ο τραγουδιστής Περικλής Περάκης

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Περικλής Περάκης σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε στο facebook η τραγουδίστρια, Σου Κύρκου.

«Δυστυχώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τραγουδιστής με την υπέροχη φωνή Περικλής Περάκης. Καλό παράδεισο να έχει», έγραψε δημοσιεύοντας κοινή τους φωτογραφία από το ξεκίνημά τους στο τραγούδι.

Ο Περικλής Περράκης έγραψε τη δική του ιστορία στο ελαφρολαϊκό τραγούδι, ιδιαίτερα στη δεκαετία του ’70, κάνοντας ξεχωριστές εμφανίσεις σε γνωστές πίστες της νυχτερινής Αθήνας. Με τη ζεστή φωνή του ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια της εποχής, όπως η «Απονιά» σε μουσική Στέλιου Σωτηρίου και στίχους Καλλιόπης Μαρμαρινού, το «Ποιος να το πίστευε» των ίδιων δημιουργών κ.ά.

Το κοινό τον αγάπησε και για το ταμπεραμέντο του και ειδικά για το ιδιαίτερο στυλ του σε κάθε εμφάνισή του. Την εποχή που το όνομά του φιγουράριζε στις μαρκίζες των κέντρων όπου εμφανιζόταν, κυριαρχούσε η μουσική ντίσκο κι εκείνος είχε «δανειστεί» πολλά στοιχεία από αυτήν, αλλά και από το ενδυματολογικό στιλ που τη συνόδευε.

Ο Περικλής Περάκης είχε περάσει μία σοβαρή περιπέτεια υγείας και τον χειμώνα του 2012, όταν είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο. Τότε κατάφερε να βγει νικητής ενώ στο πλάι του βρισκόταν πάντα η αδελφή του, τραγουδίστρια Ξανθή Περράκη, με την οποία είχαν συνεργαστεί και καλλιτεχνικά.

Ο Περικλής Περράκης άφησε την πίστα στο αποκορύφωμα της καριέρας του και ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά του κλάδου καθώς ίδρυσε το Σωματείο Τραγουδιστών Ελλάδος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα