Πέθανε η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση – Η συγκινητική ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Νίκη Λεμπέση
Credit: Σπύρος Μπιμπίλας/ FB

Η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση, η τρίτη από τις θρυλικές αδελφές Τατά της Οδού Ονείρων του Μάνου Χατζηδάκη έφυγε από την ζωή σε ηλικία 90 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ηθοποιός και βουλευτής Σπύρος Μπιμπίλας.

“Η παλιότερη γενιά μας αποχαιρετά σιγά σιγά… Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης “Οδού Ονείρων” του 1962 του Αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της… Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες, τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιους άνω των 85 ετών…Για την ιστορία, οι αδελφες Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτούση, η Σούλα Μπάστα και η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού… Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Καλαμάτα… Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε…

Ποια ήταν η Νίκη Λεμπέση

Γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς άλλους σπουδαίους θιάσους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, οπότε άρχισε να αποσύρεται από τις εμφανίσεις και στράφηκε στις παιδαγωγικές της ασχολίες. Το 1971 ίδρυσε τα “Εκπαιδευτήρια Νίκης Αγγελοπούλου” και το 1988 μια σχολή χορού στο Γαλάτσι. Επίσης εργάστηκε ως δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο.

Φιλμογραφία

Φτωχοί κομπιναδόροι (1962)
Αδικημένη (1964)[Λένα]
Και οι… 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
Φρενίτις (1971)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα