Pablo Picasso: Πέθανε η κόρη του Maya
H Maya Widmaier Picasso με τον γιο της Olivier και την κόρη της Diana στο Private Viewing της Έκθεσης "Picasso Et Les Maitres" στο Grand Palais στο Παρίσι. Photo by Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images

Tην τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε η Maya Ruiz-Picasso, η μεγαλύτερη κόρη του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso.

«Η Maya Ruiz-Picasso πέθανε γαλήνια το πρωί, περιστοιχισμένη από την οικογένειά της» ανέφερε η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο Richard Malka, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η María de la Concepción Picasso, γνωστή ως Maya, γεννήθηκε στη Boulogne-Billancourt, κοντά στο Παρίσι, στις 5 Σεπτεμβρίου 1935, από τη σχέση του ζωγράφου με την Γαλλίδα μοντέλο και μούσα του, Marie-Thérèse Walter, με την οποία ήταν μαζί από το 1927. Φωτογράφος στο επάγγελμα, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη μελέτη και τη συντήρηση της κληρονομιάς του πατέρα της. Η Maya ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του πατέρα της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο στο Εθνικό Μουσείο Πικάσο του Παρισιού παρουσιάζεται μια έκθεση με αντικείμενο τη σχέση της με τον πατέρα της. «Η Μάγια με την κούκλα» (1938), «Η Μάγια με κούκλα και άλογο» (1938), «Η Μάγια με ναυτικό κοστούμι» (1938), «Η Μάγια με ποδιά» (1938) είναι μόνο μερικά από τα πορτρέτα της κόρης του Pablo Picasso.

«Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρω που δεν μιλάει για τον Pablo Picasso αλλά για τον μπαμπά (…) Πιστεύω ότι αυτό μαρτυρά την ειδική σχέση που είχε μαζί του», είπε ο γιος της, ο Ολιβιέ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Γαλλία και η Ισπανία θα τιμήσουν το 2023 τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Pablo Picasso, μέσα από πολλές εκθέσεις έργων του και στις δύο χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα