Η ΑΙ εφαρμογή που μεταμορφώνει σε μαθητές από τα 90s τους χρήστες και γίνεται viral
Credits: @mairiboo/Instagram

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στα social media μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μεταμορφώνει άνδρες και γυναίκες σε μαθητές λυκείου πίσω στα ’90s.

Η εφαρμογή με όνομα EPIK, χρησιμοποιεί την AI τεχνολογία, και δημιουργεί dumps φωτογραφιών με 90s αισθητική και στιλ “Yearbook”, δηλαδή φωτογραφίες σχολικής επετηρίδας. Η εφαρμογή, η οποία έχει γίνει viral ζητά από τους χρήστες να ανεβάσουν μια σειρά από selfie φωτογραφίες τους. Στην συνέχεια τις επεξεργάζεται και δημιουργεί τις φωτογραφίες επετηρίδας, δίνοντας στους χρήστες την ευκαιρία να δουν πώς θα έμοιαζαν αν ήταν τελειόφοιτοι σε κάποιο αμερικανικό λύκειο τρεις δεκαετίες πίσω. Το αποτέλεσμα είναι εικόνες του χρήστη σε διαφορετικές πόζες, με διαφορετικά ρούχα και χτενίσματα.

Το app είναι δωρεάν για λήψη, αλλά απαιτεί πρέπει να πληρώσετε για να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες.

Η εφαρμογή EPIK βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην κορυφή του αμερικανικού app store, με την AI τρέλα να έχει πλέον φτάσει και στην χώρα μας, όπου μερικοί από τους πιο διάσημους Έλληνες celebrities και influencers την έχουν ήδη δοκιμάσει και έχουν μοιραστεί τα αποτελέσματα στους λογαριασμούς τους σε Instagram και TikTok.

Η Μαίρη Συνατσάκη

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου

Η Εβελίνα Νικόλιζα

H Δανάη Γεωργαντά

Ο Νίκος Ράπτης

Ωστόσο η τόσο εύκολη πρόσβαση και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από απλούς ανθρώπους γεννά τον προβληματισμό σε πολλαπλά επίπεδα, από την ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας των δεδομένων των χρηστών, στις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνούν κατά πολύ τη δημιουργία μιας νοσταλγικής αισθητικής σειράς ρεαλιστικών φωτογραφιών στα social.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα