Mattel: Kυκλοφόρησε η Barbie με σύνδρομο Down
Το μοντέλο Ellie Goldstein

Η Mattel, ανακοίνωσε σήμερα τη διεύρυνση της σειράς Barbie Fashionistas με τη Barbieμε σύνδρομο
Down, που δημιουργήθηκε για να επιτρέπει σε περισσότερα παιδιά να δουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι, καθώς η Barbie αντανακλά τον κόσμο γύρω τους. Η κούκλα με σύνδρομο Down έχει σκοπό να εμπνεύσει όλα τα παιδιά να πουν περισσότερες ιστορίες παίζοντας.

H κούκλα Barbie με σύνδρομο Down. Η νεότερη προσθήκη στη συλλογή Fashionistas.
Barbie Fashionistas

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από τη Barbie, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Lisa McKnight, η υπεύθυνη της εταιρείας, σε μια ανακοίνωσή της.

Αυτή η νέα κούκλα, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Ντάουν (NDSS) των ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από το καλοκαίρι. Είναι μικρότερου μεγέθους από τις άλλες Barbie, με μακρύτερο κορμό σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα της, μικρότερα αυτιά και αμυγδαλωτά μάτια, τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν συνήθως τα άτομα με σύνδρομο Down.

Η Kandi Pickard, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του NDSS δήλωσε:

Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με τη Barbie για τη δημιουργία της κούκλας με σύνδρομο Down. Αυτό σημαίνει τόσα πολλά για την κοινότητά μας, που για πρώτη φορά, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με μια κούκλα που τους μοιάζει. Αυτή η Barbie αποτελεί υπενθύμιση ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε τη δύναμη της εκπροσώπησης. Είναι ένα τεράστιο βήμα μπροστά και μια ευκαιρία να γιορτάζουμε τη συμπερίληψη.”

Για να γιορτάσουν το λανσάρισμα της κούκλας και να υποστηρίξουν την προβολή και την κατανόηση των ατόμων με σύνδρομο Down συμμετείχαν στην καμπάνια Γυναίκες Πρεσβευτές από όλη την Ευρώπη. Η Ellie Goldstein, μοντέλο από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Éléonore Laloux, Δημοτική Σύμβουλος και Συγγραφέας από την Γαλλία και η Enya μοντέλο και Influencer από την Ολλανδία, παρέα με παιδιά, έπαιξαν με την κούκλα και μοιράστηκαν τις πρώτες αντιδράσεις τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μοντέλο Ellie Goldstein είπε: «Είμαι τόσο χαρούμενη που υπάρχει μια Barbie με σύνδρομοDown. Βλέποντας την κούκλα, ένιωσα συγκλονισμένη, σήμαινε πολλά για μένα και νιώθω τόση τιμή και περηφάνεια που η Barbie με επέλεξε για να παρουσιάσω αυτήν την κούκλα στον κόσμο. Η διαφορετικότητα είναι σημαντική, καθώς πρέπει να προβάλλουμε περισσότερους ανθρώπους σαν εμένα για να μην νιώθουν στο περιθώριο».

British model Ellie Goldstein poses with Barbie’s first doll with Down’s syndrome, the newest addition to the Fashionistas line

Στην Γαλλία, η Δημοτική Σύμβουλος και συγγραφέας Éléonore Laloux δήλωσε: «Είναι τόσο σημαντικό για εμένα να είμαι πρεσβευτής της Barbie και της πρώτης κούκλας με σύνδρομο Down. Νιώθω υπέροχα που αυτή η Barbie βρήκε τη θέση της ανάμεσα σε άλλες κούκλες, όπως συνέβη και με εμένα. Θέλω να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και να δείξω στον κόσμο πως μπορείς να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή αν έχεις σύνδρομο Down. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι γονείς βλέπουν αυτή την κούκλα και συνεχίζουν να έχουν ελπίδα».

Author & city councillor Eleonore Laloux of France, with Barbie doll with Down’s syndrome, the newest addition to the Fashionistas line

Στην Ολλανδία, το μοντέλο και influencer Enya ανέφερε: «Η Barbie ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της δικής μου παιδικής ηλικίας και της αδερφής μου, οπότε το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μια Barbie που μου μοιάζει και με την οποία μπορώ να ταυτιστώ είναι μοναδικό. Είναι τόσο σημαντικό τα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορετικότητα και την ένταξη από νεαρή ηλικία, και να δουν ότι δεν υπάρχει μια εικόνα που μπορούμε να έχουμε ως πρότυπο. Εσείς και εγώ, είμαστε όλοι ίσοι, όλοι όμορφοι και το σύνδρομο Down είναι μέρος της κοινωνίας και του κόσμου».

Το μοντέλο και influencer Enya
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα