Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας
Πηγή: enikos.gr

Η επιλογή των λουλουδιών στο στεφάνι για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο από την Άννα Μαρία δεν ήταν τυχαία. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτήν την επιλογή, έχει τις ρίζες της στον γάμο τους.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα της Δανίας Άννα Μαρία, στη Μητρόπολη Αθηνών. Η νυφική ανθοδέσμη που της είχε προσφέρει, αποτελείτο από τα αγαπημένα του λουλούδια, τα μιγκέ. Τα συγκεκριμένα λουλούδια ήταν δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το λουλούδι μιγκέ λέγεται και “Δάκρυ της Παναγιάς” ή “Κρίνο της Κοιλάδας” και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με έναν μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδά αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη “γλώσσα” των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Πριν από δύο ημέρες, ένα από τα κορυφαία ανθοπωλεία της χώρας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του τέως βασιλιά. Η σύζυγός του Άννα Μαρία ήθελε να κάνει ειδική παραγγελία ένα στεφάνι. Επρόκειτο για ένα στεφάνι φτιαγμένο αποκλειστικά από λουλουδάκια μιγκέ. Η οδηγία ήταν σαφής: “Ένα στεφάνι μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει η “Η Αγαπημένη σου Άννα Μαρία” “.

Πηγή: enikos.gr

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα