Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι βασιλείς θα παραστούν στην κηδεία

Βασιλείς, Πριγκίπισσες και Δούκες θα παραστούν στην κηδεία τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12.00μμ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Σχετικά με τους προσκεκλημένους από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, στην κηδεία θα παραστεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. Συγκεκριμένα ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, οι δύο αδελφές του, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος. Ήδη στη χώρα μας βρίσκονται οι δύο αδελφές του τέως βασιλιά, η βασίλισσα Σοφία και η Ειρήνη.

Photo by Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας, από όπου προέρχεται η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, θα εκπροσωπηθεί από την ίδια τη βασίλισσα Μαργκρέτε. από τον διάδοχο πρίγκιπας Φρειδερίκο και από την πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

Θα παραστούν επίσης ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος και η βασίλισσα Σίλβια, ο διάδοχος πρίγκιπας της Νορβηγίας Χάακον και η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ.

Μέχρι απόψε το βράδυ αναμένεται να γνωστοποιηθεί το ποιος θα αφιχθεί από τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως είναι γνωστό για λόγους πρωτοκόλλου δεν θα δώσει το «παρών» ο βασιλιάς Κάρολος. Το πιο πιθανό είναι παραστεί ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ (του οποίου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του). Επίσης ενδέχεται να έρθει και ο Εδουάρδος, ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα