Κάρολος: Τα… σιωπηλά γενέθλια του βασιλιά
Photo by Neil Mockford/Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος γίνεται 74 χρόνων σήμερα και αυτά είναι τα πρώτα γενέθλια που γιορτάζει ως μονάρχης και μετά τον θάνατο της μητέρας του, της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά τον χθεσινό εορτασμό της Κυριακής Μνήμης όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων ηρώων, όπως έκανε στο παρελθόν ο παππούς του και η μητέρα του, ο βασιλιάς αναμένεται να μην κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση σήμερα.

Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις με την ορχήστρα του βασιλικού ιππικού να παίζει το “Χαρούμενα Γενέθλια” στη διάρκεια της τελετής αλλαγής φρουράς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αργότερα σήμερα ενώ ειδικές στρατιωτικής μονάδες θα τιμήσουν τον βασιλιά.

Ως πρίγκιπας της Ουαλίας κάποιες φορές βρισκόταν σε επίσημες περιοδείες στο εξωτερικό στα γενέθλιά του, τα οποία γιόρταζε με μία τούρτα. Θα είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς θα γιορτάσει τα γενέθλιά του από τον θάνατο της μητέρας του και την ενθρόνισή του. Στους δύο μήνες που έχουν περάσει μετά την ανάρρησή του στον θρόνο, ο Κάρολος ήταν ιδιαίτερα απασχολημένος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα