Joanna Merlin: Πέθανε η σταρ του Fame στα 92 της
Credit: NYU Tisch’s Grad Acting Program/Instagram

Η Joanna Merlin, πρωταγωνίστρια της σειράς “Νόμος και Τάξη”, πέθανε σε ηλικία 92 ετών.

Η ηθοποιός, η οποία πρωταγωνίστησε επίσης στον “Βιολιστή στη στέγη” και στο “Fame”, απεβίωσε στο Λος Άντζελες έπειτα από επιπλοκές του μυελοδυσπλαστικού συνδρόμου, το οποίο είναι μια διαταραχή του μυελού των οστών.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα υποκριτικής Tisch του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου η Joanna Merlin δίδασκε μελλοντικούς αστέρες από το 1998.

Μια ανάρτηση στο Instagram έγραφε: “Με θλίψη μοιραζόμαστε την είδηση του θανάτου της αγαπημένης μας Joanna Merlin. Η Joanna ήταν μέλος της σχολής Grad Acting από το 1998, όπου δίδασκε το έργο του Μιχαήλ Τσέχωφ “Ψυχολογική χειρονομία” καθώς και μαθήματα καριέρας και κάμερας σε γενιές ηθοποιών μας.

Η Joanna ήταν ηθοποιός, δασκάλα του Τσέχωφ και πρώην διευθύντρια κάστινγκ για τους Harold Prince, Stephen Sondheim, Bernardo Bertolucci και James Ivory. Η Joanna θα λείψει βαθύτατα από το Grad Acting, από την κοινότητα του Τσέχωφ και από τους πολλούς ανθρώπους που άγγιξε με την τέχνη της. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, τους στέλνουμε αγάπη από την κοινότητα του Grad Acting” αναφερόταν στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Η Merlin ήταν παντρεμένη με τον David Dretzin από το 1964 έως τον θάνατό του το 2006. Είχαν δύο κόρες, την ηθοποιό Julie Dretzin και την παραγωγό Rachel Dretzi.

Η ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστή για τον πρωτότυπο ρόλο της Tzeitel στην παραγωγή του 1964 του Broadway “Fiddler on the Roof” (Ο βιολιστής στη στέγη). Πριν από αυτό, το 1960, εμφανίστηκε στην παράσταση A Far Country του Μπρόντγουεϊ. Το 1980, υποδύθηκε επίσης τη Miss Berg, μια δασκάλα χορού, στην εμβληματική ταινία “Fame.”

Ένας από τους πιο διάσημους ρόλους της Joanna ήταν στο franchise Law and Order του NBC. Το 1992, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δημοφιλή σειρά ως δικηγόρος υπεράσπισης και αργότερα πρωταγωνίστησε ως δικαστής Lena Petrovsky στο Law & Order: Special Victims Unit.

Υποδυόταν μια πολύ αυστηρή δικαστή που συχνά επέπληττε τους χαρακτήρες της σειράς. Εμφανίστηκε ως δικαστής Lena για κάθε σεζόν της σειράς μεταξύ των ετών 2000 και 2011.

Εκτός από την υποκριτική, η Joanna ήταν επίσης διευθύντρια κάστινγκ, καθηγήτρια υποκριτικής και συγγραφέας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα