Ίλυα Λιβυκού: 21 χρόνια από τον θάνατό της – Η Finos Film θυμάται τη σπουδαία πρωταγωνίστρια – ΒΙΝΤΕΟ
Credit: Finos Film Official/Instagram

Η ξεχωριστή Ίλυα Λιβυκού έφυγε σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2002 και η Finos Film ανήρτησε ένα μικρό αφιέρωμα για την καριέρα της.

Η λαμπερή ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η θεατρική της παιδεία, ήταν το εισιτήριό της για τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου, πρωταγωνιστώντας δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς.

Ωστόσο, η συνεργασία που την σημάδεψε ήταν με τον Βασίλη Λογοθετίδη, με τον οποίο έγιναν ένα αξέχαστο θεατρικό και κινηματογραφικό ζευγάρι.

Το 1948 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον θίασο της Κυρίας Κατερίνας και του Βασίλη Λογοθετίδη. Παρέμεινε ως βασική συνεργάτης του έως τον θάνατο του μεγάλου κωμικού, με τον οποίο αποτέλεσαν αξέχαστο θεατρικό και κινηματογραφικό ζευγάρι. Από το 1963 συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους: Έλσας Βεργή, Κατράκη, Βλαχοπούλου και Σαπουτζάκη. Το 1965 ερμήνευσε τη Λυσιστράτη, σε παράσταση του ΚΘΒΕ.

Η Finos Film γράφει στη δημοσίευση:

“Με υψηλή θεατρική παιδεία, καλλιτεχνικό ήθος και σπουδαίο κωμικό ταλέντο, η Ίλυα Λιβυκού υποδύθηκε με απαράμιλλη αρτιότητα τους ρόλους της. Αχώριστο ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή με τον μεγάλο Βασίλη Λογοθετίδη, η Ίλυα κατάφερε να πλάσει μια προσωπικότητα δυναμική, αυτόνομη και σαγηνευτική και να βάλει το δικό της ξεχωριστό χρώμα σε κάθε της ερμηνεία.

Σήμερα 21 χρόνια από το θάνατό της, την θυμόμαστε μέσα από στιγμές της στις ταινίες «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται», «Ίλιγγος» και «Ούτε Γάτα Ούτε Ζημιά».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα